МИЛОРАД ЖИВИ С НЕПОKРЕТНОМ СУПРУГОМ која је имала је серију МОЖДАНИХ УДАРА! Извршитељи им сад куцају на врата!

Поделите:

Породица има дугове за струју и комуналије па се плаше да им на сву муку још не искуључе струју…

Милорад Рајишић из Суботице живи у кући са супругом која је након серије можданих удара једва остала жива. Он је од 2014. године званично незапослен, и од тада је живот посветио чувању и неговању супруге.

Након можданих удара она је постала дементна и свакодневно халуцинира. Њено стање је из дана у дан све горе, а Милорадове муке постају све теже.

Иако Милорад тврди да је његова жена скоро у потпуности непокретна, лекарска комисија фонда за пензијско и инвалидско осигурање је раније у пар наврата проценила да Милорадова супруга може самостално да се брине о себи па им је ускратила новчану помоћ за негу другог лица.

Пре него што је остао без посла, Милорад је подигао кредит и редовно га отплаћивао све док је имао примања. Ипак, због животне ситуације, радио је то спорадично, па су му дугови нарасли. На сву муку, извршитељи су му пописали материјалне ствари, а наредни корак, како то обично бива, јесте избацивање из дома.

Тренутно од прихода имају само умањену пензију од 14.000 динара коју прима супруга, а са тим новцем они једва испуњавају основне животне потребе чланова домаћинстава, као што су храна и лекови.

Данас сам отишао да купим неку храну, а искрен да будем нисмо јели неко време јер немамо новца. Захваљујући пар донација сам узео нешто дрва за огрев, а до тада сам брао гранчице како би бар мало згрејао кућу, прича Милорад за Еспресо.рс.

Kаже, отишао би он и за Мађарску да ради у фабрици, али жена му је дементна, и већ је преживљавао муке са њом.

Десило се да је затекнем код ограде куће иако се једва креће, а једном је одмакла чак 7км далеко. Одмах смо звали полицију и хитну помоћ и пронашли су је, али нам никада неће бити јасно како је успела да пређе толики пут. Она четири године до продавнице није успела да оде. Такође смо имали ситуацију да је попила све лекове ођедном па смо је водили на испирање желуца, али могло је да буде кобно, прича Рајишић.

Њих двоје су већ четрдесет година у браку, и упркос великој разлици у годинама, никада се нису раздвајали. Ипак, Милорад се сада налази у тешкој ситуацији.

Имам још пар година када могу да радим, несто да допринесем, да бар не будемо гладни, али жену не могу да оставим саму. На све то желе да нас избаце, и како стоје ствари, до Нове године сви ћемо боси да завршимо на Тргу републике, изједа се Милорад.

Породица има дугове за струју и комуналије па се плаше да им не искуључе струју.

Дугујемо за струју око 25.000 динара, И то неком можда није много, али уколико немате ни динар, за вас је то превише, објашњава Милорад.

Поред тешког егзистенцијалног и материјалног стања у ком живе, додатни стрес представља живот у сталном страху од могућег покретања извршног поступка.

Док се ради на решавању њихових проблема (преговори са банком, решавања статуса незапослености,обезбеђивање институционалне помоћи), Здружена акција, “Kров над главом Суботица” аплеује на све људе добре воље да уплате помоћ у складу са својим могућностима на наведени жиро рачун за помоћ породици Рајишић.

Не окрећимо главу, будимо солидарни, помозимо једни другима, олакшајмо живот породици Рајишић, наводе у саопштењу.

Помоћ можете уплатити на динарски или девизни рачун.

Број жиро рачуна: 160-5800101604297-85 – Банца Интеса, Милорад Рајишић

ДБДБРСБГ, Банца Интеса ад Београд Милентија Поповића 7б, 11070 Нови Београд, Републиц оф Сербиа, ИБАН РС35160583020098734094, Милорад РАЈИШИЋ, ПАДЕЈСKА 19/Ц,24000 СУБОТИЦА, СРБИЈА

 

espreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here