Milošević: Nisam izdao Krajinu!

Podelite:

Da li ste izdali Krajinu i dozvolili operaciju „Oluja“?

-To je stvar interpretacije. Nakon što su krajiški Srbi odbili plan ‘Z-4’, Amerikanci su im rekli da neće više tolerirati njihovu okupaciju Kninske Krajine. Obećali su mi, da ako ne bude značajnijeg oružanog otpora, da će narod moći otići i ponijeti pokretnu imovinu. Jugoslavija neće više biti pod embargoom, i da će rat u BiH prestati. Pristao sam na ovaj dil. I vrlo je važno što ću sada reći.

Učinio sam da se povuče glavnina oficirskog kadra i naoružanja tek kada mi je, suprotnoMladiću, Karadžić rekao da se vojska Republike Srpske neće angažirati ako Hrvati napadnu Krajinu.

To vi možete nazvati izdajom ako hoćete, ali sam ja ovim dilom uspio spasiti glavninu srpskog naroda u regionu, uspostaviti mir u BiH, i dati međunarodni legitimitet Republici Srpskoj.

Emil Vlajki

razgovor sa Miloševićem 2005. godine

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/olujne-marginalije-ili-o-izdaji-i-vodjenju-drzave.html?alphabet=l

Podelite:

11 Komentari

 1. Evo- to se zove drzavnik! Ovome VISKIJU slijepo su vjerovala dvojica- ona policijska nesreca iz Knina i ovaj sto i kad je skinuo petokraku sa kape u dusu je smjestio: i kod jednog i kod drugog zucnuti o VISKIJU ode glava; ovi sto im Viski kaze, Viski sto mu Holbruk kaze- do Dedinja doci nece! Kakav DRZAVNIK! ” SPASIO NAROD”! Kakva izjava Prokletnika. A onda su mu vjerni prijatelji tukli Dedinje! Pravi drzavnik. Da narod bez otpora pokupi malo pokretnine i ode… Isto i sa Kosovom ( a prijatelji mu rekli ” samo” o n o i rat staje i u Bosni). Da ODE!? Veceg i ovakvog Prokletstva ni jedan narod u istoriji ne imase. Beograd? Ma sto god od NJIH prihvatili, necete sacuvati Dedinje- uzece vam ga.
  Poslije ovako stecenog iskustva, valjda
  ce ovi drugi navreme reci narodu da se pokupi- yspjece i nesto vise pokretnine da pokupi i, ma sta blejale jedinke, Narod nosi nemerljivi instinkt: s pokretninom ka Istoku, ka Suncu…

 2. Ovo e bestialna laž. Bgd e prvo mako sve umne ljude Kraiine i postaviio pandura koii e naviikao da sluša, ne razmišnja glavom. Istu stvar e Milošević pokušao u Banja Luci i nie uspeo. Zato e RS uzgor a Kraiine nema. Milošević e naйveća kob u istorii Srbskog naroda. Pustite Emila i njegovu priču, on e nepopravljivi Юmen i frontmen “svetske pravde” preko srbskih leđa.

  • Viski je uspio i u Banja Luci, u bitnom dijelu: posvadjao ih je, a kud vece
   nesrece u onome jadu- samoubistvo Koljevica tu lezi….
   Hrvati nadiru preko kupreske visoravni, Mladic nadire sa glavninom izmucene vojske prema Drini- Srebrenica, ocistiti prema Srbiji- rat u Bosni staje, rekao mu Holbruk, prijatelj; a onda: samo mi Kosovo ne dirajte! Malo morgen, sto isti Viski rece….A Bora Mikelic-Neunistivi, obavivsi zadatak, navreme u Beograd kod prijatelja Viskija…Panduru od Knina pruzila se
   prilika da nekoliko dana luta po nekim sumama…
   .

 3. ŠTO JE TU ISTINU KRIO OD NARODA? ŠTO JE NIJE ODMAH SAOPŠTIO? Ako to nije izdaja krajiških Srba (a možda i nije?), zašto tu svoju istinu nije saopštio u to vreme kad se tako poneo. I ako je na to pristao, zašto nije tražio da ne ubijaju Srbe makar u kolonama kada su morali da beže. Jednostavno, ako je ta istina bila korisna za ceo srpski rod, što je nije odmah saopštio?

 4. Nije on (Milosevic)izdao Krajinu,vec VASELJNU SRPSKU,sve znane i neznane stradalnike i mucenike SRPSKE,od Kosovskog Boja sve do predaje 15%Srpskih teritorija u BiH,i u toj izdaji izdati su :Car Lazar,Karadjordje,Milos Obrenovic,Srpski mucenici Balkanskih ratova,Prvoga i Drugoga svetskoga rata,Ratova i pokolja od 1991 do 1999 -glavosecenja i silovanja svega Srpskoga od Vardara pa do Triglava (zaboravljate postradale vojnike Srbe u kasarnama i na drumovima Slovenije),.”Ostavio” nam je njegovoga ministra informisanja Gospodara Aleksandra Vucica da dovrsi izdaju do kraja.Kada je kralj Aleksandar (Knjiga o Kilutinu ),pitao Milutina :”Dali ce mi Srpski narod oprostiti sva ova stradanja “(slobodna interpetacija teksta),Milutin mu odgovar:”E moj kralju nece imati ko da ti oprosti,nema vise toga naroda”(prepricao sam i ovo) .Evo isto nam se desava posle ravno 100 godina,samo sa drugim Aleksandrom.Bole me sve rane naroda kojemu pripadam,uzaludno je to govoriti,nema se kome,necu VAM vise dosadjivati,ovo je moj poslednji komentar na bilo kojemu satu-portalu,jebem li ga nisam siguran kako se to tacno zove.OSTAJTE MI S BOGOM.

 5. Vlajki cuti o izdaji Dodika koji je predao sve ingerencije Republike Srpske Hrvatsko/Muslimanskoj ferderaciji!

  Lazni Vlajki, hrvat koji je bio krtica, spavac, sad se probudio , sa Dodikom.

  • Hvala, Srboljube! Tek upit: u Lipnici si il’ u Beogradu?Cesto idem Kragujevac- Knic- Kraljevo!?
   Dobar ti ovaj potez!
   Ne zamjeri: ovo ” smaragdna realnost”, oprosti mi, pape”, ti vraga”, “en ti”, ” istina”” ” vule”…, sve je to jedna te ista internet vucibatina, teski internet ovisnik; on “nabaci” pa, kao kritikuje… Zato, iskreno:
   Dobro si ucinio! Evo ti i za Seratlica:
   prvo: kolja ( malo “k”), pa kritika kao hrvata radi malog “k” i kao pohvala Kolji…Bolesnik
   Topli pozdrav, Spase

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here