Милослав Самарџић: Бјелогрлићев усташки поглавник Павелић позивитан лик?!

Поделите:

Да ли ће се на некој ТВ у Србији Анте Павелић, поглавник НДХ, први пут појавити као позитиван лик?
Имамо форе до недеље да погађамо – до 2. епизоде серије ”Сенке над Балканом”.
Елементи које за сада имамо су следећи:
– ВМРО-вац је приказан као позитиван лик – борац за слободу (у ствари био је терориста),
– Комунисти су приказани позитивно и тек ће (у ствари, полиција Краљевине успешно је сузбила терористичке групе из СССР-а, којих је било много, разуме се док нису ликвидиране).
– Жандарми, официри, полиција, привредници, банкари и све што има везе са Краљевином приказано је негативно.
– Четници су највећи негативци (уз козаке). Капетан Воје Танкосића, кога игра Јездић, је шеф мафије, који је своје четнике поделио по секторима: Један води проституцију, други џепароше, трећи трговину дрогом, итд. (Разуме се, то је све измишљено)
Дакле, да ли ће Павелић бити приказан позитивно?
Детаље о опису четника можете видети у чланку једног од аутора сценарија:

Сенке над Балканом: Прича о београдским бандама које су инспирисале серију

Поделите:

12 Коментари

 1. Бјелогрлић – пионир масон – члан тамо неког ротари/РЕТАРДИ клуба,
  па мора да се доказује пљувчином по Србима?!
  То је ”загарантован” шема за улазак у политику, премда њему политика
  ”лежи као пилету сисе”!

  Драган Славнић

 2. Мртва трка између Браће Бјелогрлић и
  породице Радоша Бајића у пљувачини по свему српском.

  • Hm,hmm….filmovanje, nije pljuvacina,to je oslikavanje istorije,dodusecsa pojacanim momentima,kapitalisticke proizvidnjepovecanja gledanost ikomercijalnih efekata. Mozda je,trebalo dacse sniimi fil, kakoje,Dejvi akroket,odhebao Santa Anu,poslao SMS, ” drazo prestani da cetujes”, uzjahao konja,poni exoresa,i dojahao na Rvnu Goru,da im podeli,paklice cigareta, sa ” titinom” slikom na omotu,i paklice zvakacih guma,sa ukusom i aromomcikaskih cvaraka ?

 3. još nisam video taj film ali deluje da je kvalitetan jer je zasnovan na istorijskim činjenicama…..
  Ta opijumska maffia u to vreme je bila zaista moćna i rasprostranjena po celoj Evropi,Aziji i Americi…..
  nekoliko miliona kineza je pomrlo od opijuma za vreme vladavine Šan Gaj Šeka….
  tek sa dolaskom Mao Ce Tunga oni su likvidirani jer su narkomane i drogerante javno vešali po Kini…..
  međutim pošto je ovo Balkan i sve je ovde mekano,kilavo i labavo ovde su imali prilično dobre uslove da se razmnože i rašire svoje poslove…..
  radnja je predratna,događaji istiniti a razvoj opičenog,drogiranog i blesavog društva gotovo fotografski prenesen na platno…
  mnogi kažu da je dan D i prelom II svetskog rata u stvari dan droge jer vojnici postaju neustrašivi ako im se u hranu sipa heroin…..
  dobiju snagu,ne plaše se ničega,skaču u rovove kao u poslastičarnicu i nemaju osećaj bola ili patnje izražen kao kod vojnika koji su čisti..

 4. Da je čika Hića imao dobre veze sa Avganistanom i Iranom možda bi i dobio II svetski rat ali nije….
  SS ovci hasali samo beli lukac i slaninicu a marshall Douglas MacArthir sipao malo heroina u whiskey svojim vojnicima pa ih s.ebali kao šarulja kalem hahahaha

 5. Ми као друштво, као народ, не можемо корак напред, већ ћемо све дубље пропадати, до год се та ствар са титоистима и њиховим наследницима сасвим не оголи.
  Једну ствар никако прихватимо: тзв. “Тито”, ко год тај био, а из Кумровца сигурно не потиче (ваљда се бар о томе нећемо спорити) није био комуниста већ аустрофашиста. Он комунисте није могао очима да види, презирао их је и убијао. Метак у потиљак, дојава нацистима (Мустафа Голубић) или усташама. И међу Хрватима је било комуниста, па је Тито све почистио (нпр акција Керестинец). Његови најближи сарадници су били Кардељ и Доланц, који су неспорно били припадници фашистичких формација, и слични. Зато им је тако добро ишла сарадња са усташама, на коју и Самарџић упозорава. Сва највећа српска страдања “остварена” су сарадњом партизана и усташа.

  Партизани нису били никаква војска. Буквално, НИКАКВА ВОЈСКА. Ако се погледају сведочења ЊИХОВИХ ЉУДИ, они су цело време рата били у стању изненађења, неспремности, погрешне процене, унутрашње слабости, лоше организације. Ко није блесав или сам потомак те руље кољача деце и пљачкаша Србије, може видети да је у СВИХ тзв “седам непријатељских офанзива”, митовима којима су тучене у главу генерације српске деце, изненађење и неспремност главна карактеристика стања Тита и његовог “главног штаба”. Карактеристичан пример је тзв “Пета офанзива”, битка на Сутјесци. Немци су операције почели 15. маја. “Главни штаб” је “схватио” да је операција уперена и против партизана а не само четника, 18. маја. Да треба да се повлачи главна болница са око 2.500 рањеника и болесних је обавештена тек 22. маја. Пошто је требало извлачити гузице, Тито и ГШ су донели генијалну одлуку да се непокретни и слабо покретни “сакрију по неприступачним пределима и ШПИЉАМА”. Како те несретнике хранити и неговати није било директиве. У пракси здрави партизани су и оно мало хране намењене за рањене и болесне отимали за себе. Епилог је да се до зиме Тјентишту и околини није могло прићи од смрада мртвих људи “када су шумске звери и кише одрадиле посао”. (Сведочење “народног хероја”, Др Гојка Николиша, који не би могао сведочити да сам није напуштао своје рањенике и болеснике, спасавајући своје херојско лекарско дупе. И то није урадио једном већ више пута: Златибор, Шековићи, Сутјеска…). Никакве “Битке за рањенике” није било. То је бестидна лаж накнадних партизана.

  Тито је био подмукла и крволочна кукавица. У Дрвару се обезнанио од страха. Док је несретна наложница Даворјанка вриштала у стању нервног слома, а Тито, обамро од страха, спремио “маршалску” униформу да се тако преда Немцима, Жујовић га је ухватио и тукао ногом по дупету да се провуче рупу и побегне, којом приликом се онередио.

  (Изузетак је тзв Шеста офанзива (Пријепољска трагедија”, најмасовнија изгибија партизана у једном дану, за коју се не зна да ли је само “изненађење услед унутрашњих слабости” или удружена акција Немаца и Тита – у шта сумњу изражавају и тадашњи партизански команданти- како би се решио преосталих партизана, за које је постојала основана сумња да су хтели да му се освете за све што је урадио раније те године).

  У убијању нејачи, деце, у пљчци, партизани су нили одличан пет. Тако је Тито доспео у сам врх вечите листе највећих масовних убица ХХ века.

  И док се и на филму и ТВ – серијама, и школским програмима, и јавном дискурсу и СУДСТВУ, аустрофашистички партизани и њихов вољени србождер Тито не буду третирали истинито, адекватно злочинима које су починили, нема ништа од нас.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here