Милов екстремизам ће запалити Црну Гору

Поделите:

Предсједништво Демократског фронта закључило је на данашњој сједници да се прогон ДФ-а у режији Мила Ђукановића, Миливоја Kатнића и појединаца из Вишег суда одвија несмањеном жестином и да је стање острашћености, мржње и есктремизма у које су запале ове особе изузетно опасно за мир и стабилност у Црној Гори.
Након јучерашње одлуке ВДТ-а, очигледно је код Мила Ђукановића и његовог послушника Kатнића ескалирао бијес и одмах се приступило ,,контрамјерама” и новим елементима прогона ДФ-а. ДПС и њен лидер су већ више пута у задњих пар година издали и продали своје најближе сараднике, попут некадашњег предсједника СЦГ Светозара Маровића, за кога сви у ЦГ знају да није већи криминалац од шефа његове партије и шефовог брата, па су рачунали да тај нечасни дух издаје, продаје и несојлука важи за све у ЦГ. Изненађење је било страшно када су се суочили са чињеницом да ДФ није само коалиција различитих националних и политичких субјеката, већ да је структура која има породичну солидарност и снажно стоји иза сваког свога члана и спремни су по сваку цијену да бране част и достојанство. Поносни смо што смо изградили такво међусобно поштовање и што имамо конкретан план за успостављање другачије ЦГ, ослобођене од неморала, криминала, издаје и корупције.
У контексту тог нашег плана промјена, лидери ДФ Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Kнежевић, имали су намјеру да наредних дана посјете најважније међународне адресе у Берлину, Бриселу, Паризу и Лондону, како би саговорнике упознали са дубином политичке кризе у ЦГ и државним терором који црногорски режим врши над најјачом опозиционом групацијом, ДФ-ом. Лидери ДФ су прије ових сусрета жељели да посјете Загреб и на релевантним адресама обаве разговоре везано за монтирани државни удар, свједока сарадника Синђу, као и лик и ђело његовог налогодавца који се лажно представља само као Специјални државни тужилац, иако његова биографија о њему свједочи нешто потпуно супротно од те важне државне функције. Према нашим информацијама, податак да ће први састанак лидера ДФ бити у Загребу дошао је до људи из режима и изазвао праву пометњу и панику, нарочито код Миливоја Kатнића и његовог шефа Мила Ђукановића, који су налогодавци и инспиратори ове афере. Није тешко закључити због чије нечасне прошлости је Kатнић толико забринут састанцима које су лидери ДФ-а планирали да одрже на важним међународним адресама, и зато је требало на овакав, груб и подао начин то спријечити. Међутим, само неко ко је изгубио везу са реалношћу и коме је драстично сужен ниво расуђивања може помислити да ће ограничавањем кретања и репресивним мјерама онемогућити да се утврди пуна истина о појединцима из врха правосуђа и њиховим незаконитим радњама.
Одузимање пасоша добија посебну димензију чињеницом да се ова врста тортуре спроводи над српским политичарима из ЦГ, Андријом Мандићем и Миланом Kнежевићем, па предсједништво ДФ очекује реакцију Србије у овом деликатном националном и политичком, а не правосудном случају. Kао прву мјеру, очекујемо да Одбор за безбједност Скупштине Србије утврди чињенице везано за евентуалне злоупотребе ђелова безбједносних структура Србије у афери државни удар од стране безбједносних служби црногорског режима.
Пошто суђење за лажни државни удар почиње 19. јула, и како ће бити омогућени директни телевизијски преноси, СДТ Миливоје Kатнић ће лично моћи пред укупном црногорском јавношћу да покаже на каквим чињеницама почива ова подла, смијешна и монтирана политичка ујдурма.

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here