Мира Адања Полак: Ничега нисам морала да се одрекнем због каријере

Поделите:

Мира Адања Полак говори о томе колико јој је тежак рад обележио каријеру, да ли је морала нечега да се одриче, али и зашто је мислила да је немогуће да се оствари у новинарству.

За мало ког новинара може се рећи да је у својој каријери остварио готово све што је замислио. Било да сте упознати са живописном каријером Мире Адање Полак или не, не можете да не приметите да је она институција за себе. Kроз своју каријеру дугу више од четири деценије, урадила је безброј интервјуа и успела да дође до саговорника као што Ерика Џонг, Индира Ганди, Шимон Перес, Селинџер, Рокфелер, Жискар д’ Стен, Ростропович. Ипак, према њеним речима јако је тешко пронаћи једну ствар која јој је обележила досадашњу каријеру.

– Баш сте ме замислили тим питањем. Не знам шта бих издвојила, већ знате оно само рад, рад и рад. Kад завршите недељу имате шансу да попијете кафу са пријатељима и већ да пошаљете најаву за идућу недељу. И тако више од четири деценије у континуитету радим – истиче препознатљиво ТВ лице.

Иако се толико година успешно бави новинарством и једна је од ретких ТВ водитеља која на прави начин уме да оправда епитет екслузивно, ауторка емисије која се већ неколико деценија емитује на РТС-у твди да јој је најтеже било на почетку каријере, јер није имала подршку родитеља да се бави новинарством.

– Мислила сам да нећу успети да постанем новинар. Нисам имала сагласност и подршку породице. Ја сам желела да будем новинар и мислила сам да је то немогуће. И данас некада то помислим – да ми неће успети нешто што сам смислила – истиче ауторка емисије „Мира Адања Полак – ексклузивно“, која се емитује недељом на РТС-у и додаје да ли је имала нека одрицања кроз каријеру.

– Ничега се нисам одрекла. Имала сам ту срећу – објашњава Мира.

Мира је успела да из многих значајних саговорника извуче детаље које нису ни желели да откривају, али о детаљима из њеног приватног животу се врло мало зна. У срећном је браку са ракетним инжењером Мартином Полаком, са којим има сина Марка и троје унучади. Тврди да јој никада није било потребно да своју приватност дели са широким аудиторијумом.

– Моја интима није део мога посла. То је мој лични живот. Немам потребу да свој лични живот тумачим и да тиме потпомогнем оно што производим. На мени можете све да видите – да ли сам задовољна жена, да ли је све у реду, да ли имам неких личних проблема. На лицу једне жене видите увек све – искрена је водитељка.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here