Мираш у Загребу поново напао СПЦ: „ЦПЦ нема довољно свештеника, па док их не примимо у службу, могу католици и протестанти да служе у храмовима“

Поделите:

Један од најновијих бисера распопа Мираша Дедеића, у интервјуу датом Хрватској радиотелевизији, тиче се управо његовог раскошног непознавања православне догме и уопште функционисања верских заједница.

Наиме, Дедеић је изјавио да „Црногорска православна црква“ нема довољан број свештеника за евентуалну примену популарног Безакона и да се тај број креће између 20 и 25 – чиме смо остали у дилеми да ли је 20 или 25, и у ком статусу егзистира тих дискутабилних 4 до 5 „свештеника“, и да ли су примљени на основу уговора о делу на јавном конкурсу или по препоруци. Међутим, Дедеић проналази соломонско решење, предлажући да, док не приме у „службу“ довољан број „свештеника“, у међувремену настали временски вакуум у храмовима буде испуњен римокатоличким, англиканским или протестантским службама.

Такође, Дедеић није пропустио прилику да се у сред Загреба окоми на Српску православну цркву, истичући да је величанствена прослава осам векова СПЦ неутемељена, истичући омиљену режимску флоскулу о ниподаштавању Црне Горе.

(in4s.net)

Поделите:

1 коментар

  1. Далеко је он од Православља кад тако шта предлаже.
    Њему је очито свеједно ко ће да служи у цркви, па онда је чудно да није још предложио да и хоџа служи у цркви.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here