Мирослав и Марко Мишковић проглашени кривим за утају пореза

Поделите:

Кривично веће Специјалног суда саопштило је да су Мирослав и Марко Мишковић криви за кривична дела која им се стављају на терет, али још није саопштена пресуда. У току је читање судске изреке која је донета већином гласова. Свих 11 оптужених су дошли на на суд осим директора „Делта холдинга“. Пресуда ће бити изречена касније.

Син власника „Делта холдинга“ Марко Мишковић је оптужен за утају пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, од око 320,3 милиона динара, а његов отац да му је у томе помогао. За оштећење путарских предузећа обојица су правоснажно ослобођени оптужби.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је у завршној речи суду да Мирослава Мишковића осуди на казну од пет година затвора и осам милиона динара због помагања сину да утаји порез, док је за Марка Мишковића тужилаштво због утаје пореза предложило казну од четири године затвора и новчану казну од осам милиона динара, пренеле су Новости.

За оптужене Живојина Петровића и Јадранку Бардић предложене су казне од по две године затвора због помагања Марку Мишковићу у утаји пореза.

У овом процесу поново се судило и власнику „Нибенс групе“ Милу Ђурашковићу такође због утаје пореза из посла са путарским предузећима, као и због оптужби да је са сарадницима оштетио крушевачки ФАМ (фабрика мазива).

За Ђурашковића је тужилаштво предложило јединствену казну од 10 година затвора.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here