Мирослав Лазански амбасадор у Москви?

Поделите:

Новинар и посланик Српске напредне странке Мирослав Лазански није желео да коментарише незванично сазнање Блица да ће постати нови амбасадор Србије у Москви, уз образложење да не коментарише наводе новина.

Додао је да се налази ван земље и да је расположен да о тој теми прича другом приликом.

Блиц преноси незванична сазнања, позивајући се на неименовани извор из врха власти у Београду, да ће Лазански бити нови амбасадор Србије у Москви, те подсећа да је досадашњем амбасадору Славенку Терзићу истекао мандат.

“Терзићу је мандат већ истекао, неко време смо тражили замену и на крају дошли до тога да је Лазански идеално решење за то место”, преноси лист наводе неименованог извора.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Ако га Вучић именује за амбасадора у Русији, односно аку му потпише акредитиве, то ће бити највећа срамота у кадровању у дипломатији. То је увреда за свеколики српски народ. Најприје, Србија је једина земља која најављује некога за амбасадора прије него што земља пријема да агремана. То је потцјењивање земље пријема, а онда и срамота за онога коме није дат агреман. То именбовање се држи у тајности до добијања агремана.Таквих је примјера било поприлично од доласка Досманлија на власт након пироманске петооктобарске револуцијие. Надам се да ће се неко наћи паметан у Русији (Предсједник, предсеник Владе, МИД , мимнистар инострани дела), да неће дати агреман. На крају, лично немам ништа против Лазанског, али му његова биографија (curriculum vitae) не дозвоаљава да буде амабасадор. Да га шааљу за савјетника за штампу, кулктуру, науку, просвјету у Амбасаду Србије у Москви, некако би се то прогутало. И он ће битио тзв. амбасадор са улице, а то су они амбасадори и дипломати који дуго година, најмање 20, нису поекли и испекли дипломатски занат, од аташеа до амбасадора. Срамота. Све је у овој земљи девалвирано, а а посебно кадровање у дипломатији. Дучић, Ракић, Винавер, Миличић, Лазаревић, Црњански, Растко Петровић, Андрић и др. прво инострантво су одлазили са азвањем: писари пете или трећа или друге категорије.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here