Миша Вацић прекопирао Немањиће и војску на грб Српске деснице!

Поделите:

Онолика бука се дигла због кампа на Златибору, а Вацићево звецкање оружјем, претње формирањем паравојних формација и узбуњивање народа прати громогласна тишина

Лидер Српске деснице (СД) Миша Вацић или је брутално прекопирао орла с некадашњег грба Војне полиције или није имао појма о чему се ради кад је биран грб његове странке.

Другог објашњења нема, јер на грбу Српске деснице, чији су плакати видљиви на сваком кораку у Београду, може се уочити двоглави бели орао раширених крила, са оцилом на коме стоје четири слова “С”, а изнад њих је копија круне Немањића.

Ништа ово не би било толико чудно да се СД или Вацић лично нису послужили бруталним копирањем орла који је до скоро красио грб и Војске Југославије, али и грб Војне полиције.

Овим копирањем српских симбола, Вацић је показао да нема поштовање према српској историји.

Такође, поставља се питање шта то покушава Миша Вацић. Пре извесног времена поручивао је да ће уводити тренинге за младе десничаре, “јер Србији следе тешка времена”.

Такође је претио да ће лично мобилисати све који не буду желели да иду и ратују тамо где треба и да ће слати “децу на Kосово”.

Kоначно, онолика бука се дигла због кампа на Златибору у чијој је организацији учествовао и Милан Стаматовић, а Вацићево звецкање оружјем и узбуњивање народа прати громогласна тишина.

После распада некадашње СФРЈ и ЈНА морало се приступити стварању нове војске. Она је морала имати нови грб, а то је управо био грб који су Вацић и другови прекопирали.

Бели орао с раширеним крилима који се спрема да полети и нападне био је на грбовима Немањића, Бранковића, Рашке, Kарађорђевог печата, али и Војске Југославије, касније Војске Србије и Црне Горе, као и на грбу Војне полиције.

Додуше, мора се признати, без оцила, што су сви стручњаци замерали, јер је орао без оцила знатно рањивији.

Орао са раширеним крилима по хералдичком правилу много је јачи и ефикаснији од оног што гледа преко крила. Овакав орао иначе користи се кад је земља у рату, па се разни закључци из овог Вацићевог потеза могу извући.

Kао и питање да ли се он то спрема за рат, јер је одавно познат по жељи да мобилише српску децу.

У међувремену, и на друштвеним мрежама развила се полемика око нове “акције” Мише Вацића:

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here