MISIJA uhapšenog američkog marinca: Došao u Srbiju da ubije ambasadora

Podelite:

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak da likvidira ambasadora jedne bliskoistočne zemlje (poznata redakciji), ekskluzivno saznaje Srpski telegraf od izvora u srpskim obaveštajnim službama.

Na taj način Amerikanci bi jednim udarcem ubili dve muve: izazvali bi haos u Srbiji i stavili našu zemlju u stanje trajne nestabilnosti, s obzirom na to da bi nakon ubistva ambasadora bilo gotovo nemoguće izbeći osvetu radikalnih islamista i terorističke napade.

Pored paljenja ambasade i slučaja braće Bitići, ovo bi mogao da bude treći američki adut protiv Srbije
Marko Nicović

– Naša operativna saznanja su pokazala da je pripadnik američkih Foka, jedinice koja je hapsila Bin Ladena, došao u Beograd sa konkretnim zadatkom da ubije ambasadora. Posle toga ništa više ne bi bilo isto, taj tragični događaj bio bi korišćen za širenje haosa i straha u našoj zemlji, Srbija bi se automatski našla na meti terorista, a i toj zemlji, čiji bi ambasador bio likvidiran, bila bi poslata jasna i surova poruka Vašingtona – objašnjava naš sagovornik.

Turski ambasador ubijen u Beogradu 1983. godine
Bivši bezbednjak Božidar Spasić podseća da je jedan ambasador već ubijen u Beogradu.

– Jedan kurdski terorista je svojevremeno u centru Beograda ubio turskog ambasadora i uhvaćen je zahvaljujući građanima i blagovremenoj reakciji naše policije. Da nije uhvaćen, Turci bi nas optužili da smo mi to organizovali, što bi se posle koristilo za ucenjivanje zemlje. Tako bi bilo i u ovom slučaju, postavljali bi nam razne ultimatume – navodi Spasić.

Da podsetimo, ubistvo turskog ambasadora Galipa Balkara dogodilo se 9. marta 1983. Atentatori su bili Jermeni Haručion Krikor Levonijan (23) i dve godine mladi Rafi Aleksander el Bekijan.

GALIJAŠEVIĆ: OČEKIVANO
Kako dodaje, nakon atentata Srbija bi bila mnogo lakša meta i za ucene vezane za Kosovo, odnose sa Rusijom…

Srpski telegraf kontaktirao je juče i sa predstavnicima ambasade čiji je najviši zvaničnik bio na meti Korbeta, ali do zatvaranja ovog broja nismo dobili odgovore na naša veoma konkretna pitanja.

Tri meseca pritvora
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu u četvrtak je odbilo žalbu Korbetovog branioca. Time je ostalo na snazi rešenje o tromesečnom pritvoru za Amerikanca.

Stručnjaci za bezbednost u ovom scenariju i te kako prepoznaju američki recept. Dževad Galijašević uveren je da bi ovakav događaj bio iskorišćen protiv Srbije na najgori mogući način.

Cilj Amerikanaca je da zastraše Srbiju do maksimuma, da naprave od nje novu metu islamista i tako je konačno odvoje od Rusije
Dževad Galijašević

– Nikad konkretna meta nije samo određena ličnost, već je cilj i širenje haosa, straha, bezumlja i destrukcije. To jesu Amerikanci, pa ako su imali za cilj da po mojim pretpostavkama ubiju nekog visokog diplomatu iz Sirije ili Katara, sa kojim su naprasno zahladneli odnosi, postoji i širi cilj, a to je u ovom slučaju da zastraše Srbiju – kaže Galijašević za naš list.

Ciljevi
1. Izazivanje haosa u Srbiji

2. Stavljanje naše zemlje na metu islamista
3. Brutalna poruka Vašingtona ambasadorovoj zemlji

NICOVIĆ: TREĆI ADUT
Bivši šef policije Marko Nicović dodaje da za takve prljave akcije Amerikanci po pravilu šalju svoje bivše operativce.

– Ti ljudi, koji su bivši pripadnici najobučenijih jedinica, koriste se kao slobodni strelci za prljave operacije. Amerikanci se onda peru, kažu da nemaju ništa sa njim i da je on samo bivši pripadnik Foka, a zapravo su preko njega uradili posao. Tako bi dobili još jednu batinu u svojim rukama kojom bi mogli da nas pritiskaju. Pored paljenja ambasade i slučaja braće Bitići, ovo bi mogao da bude treći američki adut protiv Srbije – zaključuje Nicović.

Ko je Dejvid Korbet
– Bio je pripadnik elitne jedinice američkih marinaca poznate kao Foke
– Učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, kao i lovu na Bin Ladena
– Pripadnici Foka sprovode tajne operacije, ima ih oko stotinak, a baza im je u Virdžniji
– Zaposlen u firmi “Rejven militari”, čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona
– Bivše i sadašnje foke sarađuju sa američkim obaveštajcima širom sveta, pa ih zovu i pretorijanska garda CIA

AUTOR: Jelena JELOVAC

republika.rs

Podelite:

4 Komentari

 1. hahaha i vi verujete da je to tako kako on kaže????
  pa tim kretenima ubicama se ne veruje ni kad ćute a tek kad razvežu pevalucu pa počnu da palamude koga planiraju da oleše…..
  najverovatnije je bio plaćen da smakne nekog krupnog bussinesmena čim laže da je imao političku metu….
  možda Miškovića jer verovatno ima ogromne milijarde u amerikama koje bi posle njegovog ubistva razgrabile kompanije u partnetskim odnosima sa njim….
  ti što saslušavaju u Beogradu ovog Korbeta očigledno su naseli na njegove lagarije..
  bolje bi bili da ispitaju sa kim Miško to ima tamo ugovore potpisane i kakve su klauzule ako bi kojim slučajem okinuo pre isteka rokova??
  ambasadora da ukoka malo morgen,lopuža dvolična nikad u životu nije ni videla diplomatu samo se valjala po prašini i ležala u blatu za neku slepačku vojnu platu i cigare hahahaha

 2. taj je Miška imao u planu i da zbriše u vidu magle…..
  posle bi cela Srbija kmečala za njim i optuživala Vučićev režim da je neko zbog **viših** interesa eto očistio Srbiju od bankarski krvopija…
  lepo bi podelili plen i sa Wall Street-a i posmatrali kako se međusobno optužujemo..
  em korisno jer bi neko milijarde nasledio em zabavno jer bi podmatrali kako se bankarski sektor raspada na njihovo zadovoljstvo.

 3. Jorgovanka bi morala treći dan da podnese ostavku na guvernersku stolicu jer bi je optuživali da je vršila pritisak na Miškovića i da je saučesnik njegove likvidacije…..
  verovatno čikama sa Wall Street-a smeta jednocifrena inflacija i verovatno bi ubacili nekog svojeg na Jorgovankino mesto da radi u korist inflacije i raspada bankarske elite..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here