Мишковић: Слоба ми је стан у Београду и звао ме за премијера!

Поделите:

Блиски сусрет Бизнисмен је у књизи „Ја, тајкун“ написао да му је некадашњи председник СРЈ препустио своју некретнину на Црвеном крсту, коју је од њега касније и откупио

Мирослав Мишковић, председник „Делте“, открио је да му је својевремено, када је дошао у Београд из Kрушевца, Слободан Милошевић, председник СР Југославије, дао стан у елитном делу Београда, на Црвеном крсту!

Мишковић је у свој аутобиографији „Ја, тајкун“ навео да му је после успеха у управљању предузећем „Жупа“ понуђено место у влади, да је са Милошевићем преговарао о свом положају и да му је он, пошто је дошао у престоницу, дао – препустио на коришћење свој стан у центру града. Тај стан је касније, како открива у књизи, Мишковић и откупио. Председник „Делте“ још открива да му је Милошевић прво обећао место премијера, да би потом променио одлуку и поставио га за потпредседника владе.

Борис Тадић

НЕK СЕ ДРЖИ ПРИЈАТЕЉА ТОМЕ

Борис Тадић, бивши председник Србије, кога је власник „Делте“ поштено изрешетао у књизи, поручио је да Мишковићеве личне импресије о њему не би коментарисао, јер су безначајне за јавност спрам ствари које наводи о актуелној власти!

– Наиме, Мишковић наводи да је, када је сазнао да ће бити ухапшен, позвао „свог великог пријатеља, тадашњег председника Томислава Николића“, који му је током тог разговора обећао да неће доћи до хапшења, као и да га је Вучић ухапсио на основу истраге која је започета и вођена у време мог мандата – навео је Тадић, као и да се сада јасно види ко је за тајкунизацију Србије.

Звао га за премијера

– И тако сам дошао у Београд, с намером и договором да постанем председник владе, а постао сам њен потпредседник. У последњем тренутку, Милошевић се предомислио и решио да на место републичког премијера остави Станка Радмиловића, а мени је понуђено место потпредседника владе. Прихватио сам, јер ми није ни била важна функција, већ прилика да мењам друштвени и економски систем у Србији. Препустио ми је свој стан на Црвеном крсту – тај стан сам после откупио – и предложио ми да му помогнем у састављању владе.

Мишковић наводи да је као потпредседник владе од Милошевића добио посебан задатак – да Србији нађе економског саветника који би по знању и угледу парирао Џефрију Саксу. Избор је пао на Џефрија Хауа, некадашњег министра финансија у влади Маргарет Тачер, који је требало да их упути који модел приватизације Србија треба да изабере. За то би, открива Мишковић, добио годишњу апанажу од 300.000 фунти!

Разишли се због Мире

Међутим, када се вратио из Лондона и покушао да закаже састанак с Милошевићем да би му саопштио вести, он га је одбио.

– Дођем некако до њега, али он почне да избегава разговор и откачи ме. Дошао сам у владу у децембру 1989, а у марту 1990. схватио сам ко је Слоба. Да је Слоба кренуо у реформе, као што је мени причао да хоће, он би био највећи реформатор источне Европе. Али њему се десило нешто друго: Мира Марковић. Страствено је желела да сачува социјализам и друштвену својину, тако да је претварање друштвеног капитала у државни и приватни постало обична фарса.

Посебан третман О данима проведеним у затворском хајату

СМЕСТИЛИ МЕ У СЛОБИНУ ЋЕЛИЈУ, СВЕ ВРЕМЕ СУ МЕ СНИМАЛИ

О свом боравку у Централном затвору, Мишковић је написао:

– Доделили су ми ћелију у којој је био Слободан Милошевић. Та ћелија важи за бољу од других, јер има тоалет, али као ни друге, нема грејање. Добро подносим врућину, међутим, много ми смета хладноћа, па сам те зиме када су ме ухапсили био болестан и у једном тренутку завршио у болници. Променили су ми неколико цимера за то време док сам био у притвору. Верујем да су водили рачуна кога доводе, јер су све били заиста пристојни људи. Један од њих био је и Јожеф Kаса, председник Савеза војвођанских Мађара.

Председник „Делте“ још наводи да му је возач компаније свакога дана доносио храну, а да му је постељина за затворски кревет, чаршави и јастучнице, била донета од куће.

 

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here