Митић: Ратови у Југославији и Донбасу писани су истим сценариом

Поделите:

Легендарни српски глумац Гојко Митић, кога руска и совјетска публика памте по филмовима о индијанцима дошао је у Донбас како би представио нови филм «Балканска међа» где игра командира полиције на Косову.

Гојко Митић је током посете Донбасу посетио линију фронта у близини аеродрома, примећујући да је у то време чуо пуцњаву. А 17. априла је посетио спортски клуб Fight Masters.

Одговарајући на питање дописника ЕАДаили, он се сложио да је полазна тачка југословенских ратова и модерних ратова на пост-совјетском простору распад Совјетског Савеза.

Осим тога, Гојко Митић је уверен да је рат у Донбасу и распад Југославије истог система. «Исти сценарио, и знамо ко га пише», рекао је он. Према Митићу, главни покретачи оба конфликта су Сједињене Државе. У Југославији су први пут испробали ову стратегију, коју су потом проширили и на друге регионе.

У својим одговорима, Гојко Митић је нагласио да осуђује агресију НАТО-а на Југославију и да и даље себе сматра Југословеном, иако је заправо грађанин света.

«ТОКОМ АГРЕСИЈЕ НАТО-А [У РУСИЈИ] ЈЕЉЦИН ЈЕ БИО ПРЕДСЕДНИК, КОМЕ ЈЕ БИЛА ПОТРЕБНА САМО ВОТКА», РЕКАО ЈЕ МИТИЋ СА ЖАЉЕЊЕМ.

Коментаришући своје учешће у филму «Балканска међа», Гојко Митић је рекао да је пристао да игра у филму чим је сазнао да ће бити посвећен Косову.

„САЗНАВШИ ДА ЋЕ ТО БИТИ ТЕМА КОСОВА, ОДМАХ САМ СЕ СЛОЖИО, А ДА НЕ ЗНАМ НИ С КИМ ИГРАМ. ПОЧЕЛИ СМО ДА СНИМАМО У СРБИЈИ, ДОШЛИ СМО НА СНИМАЊЕ И ВИДЕО САМ ЈЕДНОГ МЛАДИЋА У ИСТОМ ОДЕЛУ КАО И ЈА, ПИТАО САМ ШТА ОН РАДИ ОВДЕ. РЕЧЕНО МИ ЈЕ ДА ЈЕ ОВО МОЈА ЗАМЕНА. КАЖЕМ: РАДИО САМ БЕЗ РЕЗЕРВНЕ КОПИЈЕ ТОЛИКО ГОДИНА, ШТА СЕ САДА ПРОМЕНИЛО? ”, РЕКАО ЈЕ МИТИЋ, ОДГОВАРАЈУЋИ НА ПИТАЊЕ КАКО ЈЕ ОН, ЧОВЕК ПУН ЖИВОТА И СНАГЕ, УСПЕО ДА ИГРА ОРОНУЛОГ СТАРЦА У ОВОМ ФИЛМУ.

Извор: srb.news-front

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here