Mitić: Ratovi u Jugoslaviji i Donbasu pisani su istim scenariom

Podelite:

Legendarni srpski glumac Gojko Mitić, koga ruska i sovjetska publika pamte po filmovima o indijancima došao je u Donbas kako bi predstavio novi film «Balkanska međa» gde igra komandira policije na Kosovu.

Gojko Mitić je tokom posete Donbasu posetio liniju fronta u blizini aerodroma, primećujući da je u to vreme čuo pucnjavu. A 17. aprila je posetio sportski klub Fight Masters.

Odgovarajući na pitanje dopisnika EADaili, on se složio da je polazna tačka jugoslovenskih ratova i modernih ratova na post-sovjetskom prostoru raspad Sovjetskog Saveza.

Osim toga, Gojko Mitić je uveren da je rat u Donbasu i raspad Jugoslavije istog sistema. «Isti scenario, i znamo ko ga piše», rekao je on. Prema Mitiću, glavni pokretači oba konflikta su Sjedinjene Države. U Jugoslaviji su prvi put isprobali ovu strategiju, koju su potom proširili i na druge regione.

U svojim odgovorima, Gojko Mitić je naglasio da osuđuje agresiju NATO-a na Jugoslaviju i da i dalje sebe smatra Jugoslovenom, iako je zapravo građanin sveta.

«TOKOM AGRESIJE NATO-A [U RUSIJI] JELJCIN JE BIO PREDSEDNIK, KOME JE BILA POTREBNA SAMO VOTKA», REKAO JE MITIĆ SA ŽALJENJEM.

Komentarišući svoje učešće u filmu «Balkanska međa», Gojko Mitić je rekao da je pristao da igra u filmu čim je saznao da će biti posvećen Kosovu.

„SAZNAVŠI DA ĆE TO BITI TEMA KOSOVA, ODMAH SAM SE SLOŽIO, A DA NE ZNAM NI S KIM IGRAM. POČELI SMO DA SNIMAMO U SRBIJI, DOŠLI SMO NA SNIMANJE I VIDEO SAM JEDNOG MLADIĆA U ISTOM ODELU KAO I JA, PITAO SAM ŠTA ON RADI OVDE. REČENO MI JE DA JE OVO MOJA ZAMENA. KAŽEM: RADIO SAM BEZ REZERVNE KOPIJE TOLIKO GODINA, ŠTA SE SADA PROMENILO? ”, REKAO JE MITIĆ, ODGOVARAJUĆI NA PITANJE KAKO JE ON, ČOVEK PUN ŽIVOTA I SNAGE, USPEO DA IGRA ORONULOG STARCA U OVOM FILMU.

Izvor: srb.news-front

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here