Mitropolit Amfilohije: Evropa zajedno sa NATO nastavlja fašističku okupaciju

Podelite:

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je danas da Balkan nije nikada bio prilepak Evrope, već njen roditelj, ove moderne i zapadne Evrope.

„To treba tako da i ostane“, naglasio je on na međunarodnoj konferenciji „Mir i napredak umjesto ratova i siromaštva“, povodom 20. godišnjice od NATO agresije, koja je otvorena jutros u beogradskom Domu vojske.

Tom prilikom on se osvrnuo i na vrijeme bombardovanja Srbije i Crne Gore rekavši da je u tom periodu bio na Kosovu i Metohiji po blagoslovu patrijarha Pavla i sahranjivao one koji su tamo izgubili svoje živote.

„Bio sam živo prisutan u svim tim zbivanjima i znam kakvo je to nesrećno stanje bilo koje se završilo ovim međunarodnim zločinom da se ta žila kucavica srpskog naroda proglasi za nezavisnu državu uz priznanje jedne grupe razbojnika koji su sram časnog i čestitog albanskog naroda“, istakao je crnogorski mitropolit.

Mitropolit Amfilohije je dodao i da je u tom periodu shvatio da ovo što se danas događa sa Evropom, na čelu sa NATO-om, nije ništa novo, već nastavak Krstaških ratova, Napoleonovog pokušaja osvajanja svijeta, kao i naci-fašističke okupacije.

 

in4s.net
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here