Mitropolit volokolamski dr Ilarion u Beogradu

Screenshot_160
Screenshot_160
Podelite:

Predstavljanje knjige Mitropolita volokolamskog Ilariona „U šta veruju pravoslavni hrišćani“ – ponedeljak, 17. februar 2020. godine u 18 časova, Kripta Hrama Svetog Save na Vračaru

Tokom kraće posete koju će Svetejšem Patrijarhu srpskom g. Irineju i Svetom Sinodu učiniti Mitropolit volokolamski g. Ilarion, predsednik Odeljenja za spoljne crkvene poslove Moskovske Patrijaršije, pored ostalih događaja biće predstavljena njegova knjiga „U šta veruju pravoslavni hrišćani“. Poštovaoci dela Mitropolita Ilariona će u Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, u ponedeljak, 17. februara 2020. godine u 18 časova, biti u prilici da o ovom delu čuju reči Episkopa bačkog g. dr Irineja, dr Vladislava Puzovića, sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu,  i samog autora Mitropolita Ilariona. Knjigu je preveo Episkop moravički g. Antonije, starešina Podvorja Srpske Patrijaršije u Moskvi, koje je, zajedno sa šabačkom izdavačkom kućom „Pravoslavac“ i izdavač srpskog izdanja.

Reč o knjizi U šta veruju pravoslavni hrišćani

Divna knjiga Mitropolita volokolamskog Ilariona je primer modernog izlaganja veronauke, koje jednostavnim metodom i jezikom doziđuje jevanđelski i svetootački temelj na kome počiva pravoslavna vera.

Autorsko, ali po rečima Mitropolita Ilariona, i saborno delo Ruske Pravoslavne Crkve, njenih arhijereja, nastalo na osnovu potrebe za opštom katihetizacijom savremenog društva, nije formalno i školsko izlaganje dogmata već pokušaj da se savremenom čitaocu omogući lični pristup i razumevanje sadržaja vere sa kojima predanjski i životvorno, prisustvom Duha Svetoga, živi naša Crkva.

Zbog sličnih i umnogome istovetnih istorijskih prilika zabranjivanja i potiskivanja slobode veroispovedanja,  u kojima su se našle  Ruska i Srpska Pravoslavna Crkva, koje su dovele do promene tradicionalnih načina života i postojanosti verskog obrazovanja, stvorivši potrebu danas za njihovim obnavljanjem, ova knjiga, zdušno prihvaćena u Rusiji,  je dragoceni dar vernicima, veroučiteljima, sveštenicima, uopšte našoj čitalačkoj publici koja želi da se upozna sa učenjem Pravoslavne Crkve.

SPC

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here