Митровић -Ђиласу: ” Ђики, бранио сам те када си тукао жену и таста пред децом”

Поделите:

Власник ТВ Пинк Жељко Митровић огласио се отвореним писмом поводом изјаве некадашњег градоначелника Београда Драгана Ђиласа

Власник ТВ Пинк Жељко Митровић огласио се отвореним писмом поводом изјаве некадашњег градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

 

Саопштење преносимо у целости:

“Како сам обећао да те више нећу звати драги Ђики, морам најпре да појасним да то што си после дванаестогодишњег харања,отимања и пребијања по Србији решио да силом и присилом на регулатора утичеш на уређиваћку политику приватног и независног медија, више неће, не може и никада више неће проћи. Јер то што сте годинама силовали Србију пред очима њених грађана, а да за то нисте кажњени, није крив Пинк већ спорост српских институција и огуглала залудност правде која чини да твоја бескрупулозност, бахатост и агресивност са призвуком насиља расту у недостатку политике и идеје, а коју више не можеш прикривати медијским уценама и притиском. Ја сам у својој биографији можда и правио неке грешке али Ђики оне су увек, али увек, биле везане само за тебе и ситуације када Пинк није објавио детаље о твом насилништву и пребијању рођене жене, а затим и таста пред очима деце. Што сам ћутао пред твојим харањем и уценама. Ево крив сам и обећавам да ћу ову грешку исправити, а ако си ти детаље заборавио ја ћу те подсетити кога си све звао да молиш да се не објављују детаљи како лемаш жену и таста. Тада нисам тебе штитио већ сам се стидео и у твоје име, јер сам те некада познавао. Ђики да се разумемо, жалиш се да те медији не третирају у довољној мери, али не знам и како би кад си управо те медије опљачкао за преко 42 милиона евра у периоду од само дванаест година. Ђики то нема везе са твојом политиком коју иначе и немаш, већ са твојим бахатим лоповлуком и уценама за које ти сада не могу помоћи ни притисци. ни сила, али ни паре које си дуплим фактурама отео од медија. Данас би да те медије затвараш како би нестао траг твојој безграничној самовољи монструазних амбиција, обојених твојим алавим и болесним, искључиво личним интересима. Принципи на којима је саздана свеобухватност твоје глупости и бахатости никада неће прихватити да Србија мора пре свега постати искрена и поштена идеја нормалних градјана, па тек онда савремена,јака и модерна држава. То Ђики, никада ниси разумео, не зато што данас немаш нормалне људске и градјанске амбиције, већ из разлога што их никада ниси ни имао. Ни када си пљачкао, ни када си пребијао, ни када си хапсио недужне, а то Ђики данас на твоју жалост није могуће или бар није могуће без последица. И на крају Ђики, радикализација као бег од сопствене немоћи и неспособности већ доказаних неталентованих,непоштених и дуговременских политичких отпадака је вапај за додатном несрећом већинског српског здравог разума и покушај стрељања Србије, још једном, пред очима њених грађана. Но Пасаран Ђики. Но Пасаран!

Жељко Митровић”

УРЕЂИВАЧКИ КОЛЕГИЈУМ ТВ ПИНК: ЂИЛАС ЈЕ КРИВЦЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ ДЕБАКЛ ПРОНАШАО У МЕДИЈИМА

Саопштење уређивачког колегијума телевизије Пинк преносимо у целости:

“Господин Драган Ђилас,

Велики брат маркентишких секунди док је био на власти и сада у опозицији, наставља са старом праксом, цензурисања, застрашивања, уцена и затварања медија. Док је био на власти истовремено је био власник разних маркентишких агенција и тајкунских таблоида, комбинујући политички и економски монопол, одређивао је уређивачке политике и систематски пословно гушио медије, зарад својих политичких и пословних амбиција. У периоду док је био на власти, од уштеђевине од 80.000 евра и једне некретнине, дошао је до богатства од 25 милиона евра. Силу власти користио је да се на грбачи медија тако обогати. Време Великог брата је прошло, а лоше навике и бахатост према медијима су остали. Ђилас и његови савезници, не познају законе који уређују област медија, већ би да медије дисциплинују према својим политичким и пословним потребама. Ђилас никако да заборави време, када је он лично одређивао цену рекламне секунде, али и уређивачку политику. Међу уредницима се још увек памти чувена реченица Ђиласовог саветника: Драгану се то не би допало. Очигледно да се Драгану и данас не допада незнатна подршка бирача, а кривце за политички дебакл пронашао је у медијима. Затрпавањем телевизије Пинк и осталих медија кривичним пријавама, захтевима за њихово затварање, представља отворени притисак на медије и грубо мешање у њихову уређивачку политику. Зато захтевамо од свих домаћих и међународних новинарских организација да реагују на бахато кршење новинарских слобода. Време је да неко Великом брату-Драгану каже да је Стаљин мртав.

Уређивачки колегијум ТВ Пинк”

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here