Mitrović -Đilasu: ” Điki, branio sam te kada si tukao ženu i tasta pred decom”

Podelite:

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović oglasio se otvorenim pismom povodom izjave nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović oglasio se otvorenim pismom povodom izjave nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

 

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Kako sam obećao da te više neću zvati dragi Điki, moram najpre da pojasnim da to što si posle dvanaestogodišnjeg haranja,otimanja i prebijanja po Srbiji rešio da silom i prisilom na regulatora utičeš na uređivaćku politiku privatnog i nezavisnog medija, više neće, ne može i nikada više neće proći. Jer to što ste godinama silovali Srbiju pred očima njenih građana, a da za to niste kažnjeni, nije kriv Pink već sporost srpskih institucija i oguglala zaludnost pravde koja čini da tvoja beskrupuloznost, bahatost i agresivnost sa prizvukom nasilja rastu u nedostatku politike i ideje, a koju više ne možeš prikrivati medijskim ucenama i pritiskom. Ja sam u svojoj biografiji možda i pravio neke greške ali Điki one su uvek, ali uvek, bile vezane samo za tebe i situacije kada Pink nije objavio detalje o tvom nasilništvu i prebijanju rođene žene, a zatim i tasta pred očima dece. Što sam ćutao pred tvojim haranjem i ucenama. Evo kriv sam i obećavam da ću ovu grešku ispraviti, a ako si ti detalje zaboravio ja ću te podsetiti koga si sve zvao da moliš da se ne objavljuju detalji kako lemaš ženu i tasta. Tada nisam tebe štitio već sam se stideo i u tvoje ime, jer sam te nekada poznavao. Điki da se razumemo, žališ se da te mediji ne tretiraju u dovoljnoj meri, ali ne znam i kako bi kad si upravo te medije opljačkao za preko 42 miliona evra u periodu od samo dvanaest godina. Điki to nema veze sa tvojom politikom koju inače i nemaš, već sa tvojim bahatim lopovlukom i ucenama za koje ti sada ne mogu pomoći ni pritisci. ni sila, ali ni pare koje si duplim fakturama oteo od medija. Danas bi da te medije zatvaraš kako bi nestao trag tvojoj bezgraničnoj samovolji monstruaznih ambicija, obojenih tvojim alavim i bolesnim, isključivo ličnim interesima. Principi na kojima je sazdana sveobuhvatnost tvoje gluposti i bahatosti nikada neće prihvatiti da Srbija mora pre svega postati iskrena i poštena ideja normalnih gradjana, pa tek onda savremena,jaka i moderna država. To Điki, nikada nisi razumeo, ne zato što danas nemaš normalne ljudske i gradjanske ambicije, već iz razloga što ih nikada nisi ni imao. Ni kada si pljačkao, ni kada si prebijao, ni kada si hapsio nedužne, a to Điki danas na tvoju žalost nije moguće ili bar nije moguće bez posledica. I na kraju Điki, radikalizacija kao beg od sopstvene nemoći i nesposobnosti već dokazanih netalentovanih,nepoštenih i dugovremenskih političkih otpadaka je vapaj za dodatnom nesrećom većinskog srpskog zdravog razuma i pokušaj streljanja Srbije, još jednom, pred očima njenih građana. No Pasaran Điki. No Pasaran!

Željko Mitrović”

UREĐIVAČKI KOLEGIJUM TV PINK: ĐILAS JE KRIVCE ZA POLITIČKI DEBAKL PRONAŠAO U MEDIJIMA

Saopštenje uređivačkog kolegijuma televizije Pink prenosimo u celosti:

“Gospodin Dragan Đilas,

Veliki brat markentiških sekundi dok je bio na vlasti i sada u opoziciji, nastavlja sa starom praksom, cenzurisanja, zastrašivanja, ucena i zatvaranja medija. Dok je bio na vlasti istovremeno je bio vlasnik raznih markentiških agencija i tajkunskih tabloida, kombinujući politički i ekonomski monopol, određivao je uređivačke politike i sistematski poslovno gušio medije, zarad svojih političkih i poslovnih ambicija. U periodu dok je bio na vlasti, od ušteđevine od 80.000 evra i jedne nekretnine, došao je do bogatstva od 25 miliona evra. Silu vlasti koristio je da se na grbači medija tako obogati. Vreme Velikog brata je prošlo, a loše navike i bahatost prema medijima su ostali. Đilas i njegovi saveznici, ne poznaju zakone koji uređuju oblast medija, već bi da medije disciplinuju prema svojim političkim i poslovnim potrebama. Đilas nikako da zaboravi vreme, kada je on lično određivao cenu reklamne sekunde, ali i uređivačku politiku. Među urednicima se još uvek pamti čuvena rečenica Đilasovog savetnika: Draganu se to ne bi dopalo. Očigledno da se Draganu i danas ne dopada neznatna podrška birača, a krivce za politički debakl pronašao je u medijima. Zatrpavanjem televizije Pink i ostalih medija krivičnim prijavama, zahtevima za njihovo zatvaranje, predstavlja otvoreni pritisak na medije i grubo mešanje u njihovu uređivačku politiku. Zato zahtevamo od svih domaćih i međunarodnih novinarskih organizacija da reaguju na bahato kršenje novinarskih sloboda. Vreme je da neko Velikom bratu-Draganu kaže da je Staljin mrtav.

Uređivački kolegijum TV Pink”

Novosti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here