Млађан Ђорђевић и Здравко Кривокапић организују литије у Србији преко Зум апликације!

Поделите:

Мандатар Црне Горе Здравко Kривокапић и Млађан Ђорђевић су у веома блиским односима.
Млађан Ђорђевић који је до скора важио као човек из сенке српске опозиције и организовао протесте и друге опозиционе активнсти, изгледа је истовремено и човек из сенке будуће црногорске владе.

Поред тога што одређује правац Кривокапићеве спољне политике, Ђорђевић већ кадрира у штабу будућег премијера Црне Горе. Међусобну блискост ова двојица политичара не крију од јавности. Млађан Ђорђевић у својим твитер објавама управо истиче своју везу са Кривокапићем.

Утицај Млађана Ђорђевића на Кривокапића огледа се у минирању сарадње Црне Горе и Србије. Таргетирањем Демократског фронта, који се једини истински бори за Србе у Црној Гори, као главног кривца за политичку кризу која је настала након избора у  Црној Гори, Млађан Ђорђевић жели да истисне ДФ као политички фактор из више разлога. Основни разлог је што ДФ не жели лоше односе са званичним Београдом а то квари Ђорђевићеве планове о покретању литија у Србији.

То је један од главних разлога зашто у  новој, такозваној експертској влади Црне Горе, који је мандатар обелоданио прошле недеље, нема никога од функционера Демократског фронта.

Млађан Ђорђевић и Кривокапић одржавају свакодневне састанке и договоре преко Зум апликације у коју су укључени и други актери припремања литија у Србији које би наводно требале да сруше Вучића.

Искуство из Црне Горе у покретању и организовању литија које су срушиле Мила Ђукановића, Млађан Ђорђевић, уз помоћ помагача из Црне Горе, планира да примени у Србији у ту сврху су укључени и појединци из цркве из Србије који нису наклоњени патријарху и Синоду.

Мрежа коју је Млађан Ђорђевић оформио преко свог покрета “Ослобођење” укључује интернет акције преко мим сцене из Црне Горе, коју контролише Кривокапић, спиновање Ђиласових и Шолакових медија, акције испод радара од стране појединих теолога и свештеника СПЦ из Београда и Србије које за циљ имају придобијање што ширег фронта против власти, и неколико десничарских покрета из Србије који ће се накнадно укључити и подржати литије против власти. Ђорђевић је такође у преговорима и са независним од Ђиласа делом опозиције око заједничког покретања литија, те за сад има само неформалну подршку али не и обећање о учешћу овог дела опозиције.

Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here