МНОГО НАМ ЈЕ ДА ДАМО 200 ДИНАРА ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ, а за Kију, Луну и Слобу СМО ДАЛИ 700 милиона!

Поделите:

Сви треба да сагнемо главе и молимо Бога да нам опрости!

У среду увече је пола Србије било приковано за телевизоре, а разлог томе, нажалост, није било Светско првенство у фудбалу.

Kао што нас не занима што је ниска откупна цена малине, што држава никако да заузме коначан став о спорним кредитима у швајцарским францима ни што нам се деца лече СМС порукама. И не само лече, него хране и облаче.

Свако мало на друштвеним мрежама неко моли за помоћ да се неком детету обезбеди кров над главом, да му се омогући да нормално живи, да се храни, школује, лечи, једе. У оквиру организације Буди Хуман на новац за лечење чека скоро 300 малишана којима живот зависи само од нас. Од наше добре воље и спремности да помогнемо.

Али не да му помогнемо да победи у ријалити такмичењу, освоји 50.000 и зада коначан ударац љубавници свог мужа, већ да ЖИВИ!

Да се храни, пије, једе, лечи, настави да се бори и победи. Ако Бог да. Или космос. Или неки други бог, у шта год да верујете.

Ако верујете и даље у било шта јер нама је баш тешко да верујемо. Не можемо да поверујемо, иако већ два дана имамо у глави тај податак, а и на папиру, да је укупно 18.935.590 гласова тј. скоро 19 милиона гласова у среду увече стигло на адресу телевизије Пинк.

Kад узмете дигитрон схватићете да 18.935.590 помножено са 36 динара (колико је износила цена поруке којом гласате за свог фаворита у ријалитију Задруга) доноси 681 милиона динара или око 5,5 милиона евра, драги наши!

Наши грађани су “одрешили кесу” за пет и по милиона евра као да нам плате и пензије нису међу најнижима у Европи.

Понашамо се као да нам се деца лече у Немачкој и у Аустрији, а не по болницима по којима гамижу пацови и бубашвабе, а малтер отпада.

Много нам је да дамо 200 динара за малог Вука, Филипа, Ану, Милоша, Наташу… ма толико је људи болесне деце којима је потребна наша помоћ да нас душа боли.

 

Помозимо њима, немојмо се замајавати људима који нам мажу очи и одаљавају нас од наше сурове реалности. Људима који својим понашањем одвлаче пажњу од тешке ситуације у којој живимо.

 

Помозимо овој деци и осветлајмо свој образ. Не дајте да се претворимо у нацију испраних мозгова опседнутих ријалитијима.

Спасимо животе и спасимо себе!

 

 

еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here