МОГУЋ ОБРТ У СЛУЧАЈУ “ЗАКИНТОС”: Срби, ипак нису убили Бакарија?

Поделите:

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић о обдукционом налазу Бакари Хендерсона који је страдао у тучи на Закинтосу: Први ударац фаталан, а њега није задао ниједан од наших држављана

АМЕРИЧКИ држављанин Бакари Џавад Хендерсон (22) преминуо је од првог ударца у главу који је задобио приликом туче у једном локалу на грчком острву Закинтос, 6. јула прошле године. Тај ударац није задао ниједан од осумњичених српских младића, већ страни држављанин.

Ову тврдњу, за “Новости”, изнела је адвокат Зора Добричанин Никодиновић, која са грчким колегама учествује у одбрани наших држављана. Она наглашава да је после неколико месеци коначно добила на српском обдукциони налаз, који је дала нашем познатом вештаку судске медицине да анализира.

– Вештак ми је објаснио да је Хендерсону од првог ударца, који му је задат руком са предње стране главе, пукао крвни суд, што је било смртоносно – каже Зора Добричанин Никодиновић. – И да није задобио ниједан ударац више, он не би преживео. А први ударац није добио ни од једног од окривљених Срба.

Из свега овога произилази да би за смрт америчког туристе као главни осумњичени могли да буду Грк Јоргос Скијадопулос и Британац босанског порекла Амир Омерџић, који су такође учествовали у тучи. Поред њих двојице, у притвору у Грчкој су Милош Илић, Немања Петровић, Стефан Стојановић, Душан Ранковић и Милош Сенић. Ненад Јовановић и Синиша Петровић су пуштени да се бране са слободе.

Осумњиченима се на терет ставља саучесништво у убиству. За ово кривично дело, према грчком закону, запрећена је казна од десет година затвора до доживотне робије. До почетка суђења дело може и да буде преквалификовано, јер истрага треба да утврди појединачни степен кривице.

Приликом саслушања сви осумњичени Срби су негирали учешће у убиству. Поред тога, Душан Ранковић је испричао да га је Хендерсон због свађе око стола, ударио флашом у главу, након чега му је “пао мрак на очи” због чега се више ничега не сећа. Према његовој причи освестио се у тоалету, када је видео да је обливен крвљу. Није могао да каже ко је све учествовао у тучи која је затим избила и како је дошло до трагичног исхода.

Поједини сведоци су изјавили да је повод за тучу био то што је девојка из Србије, која је радила у локалу где су били наши младићи, попила пиће са Хендерсоном. Њега је у једном моменту неко ударио, он је узвратио, а затим је поломио флашу, спреман да се бије. Американац је, по тим тврдњама, почео да бежи а младићи су га појурили. Стигли су га код оближњег клуба, где је пао и ударио главом.

ТРАЖИЛИ ДА СЕ УКЉУЧИ ТИЛЕРСОН

ГРУПА високих званичника из Тексаса затражила је недавно од Стејт департмента да се укључи у случај “Закинтос”. Они су послали писмо државном секретару САД Рексу Тилерсону у којем од њега траже да “искористи сва дипломатска средства како би се осигурало да нападачи не избегну правду”. Адвокат Зора Добричанин Никодиновић је реагујући на то изјавила да је “сигурна да Грчка неће дозволити никакво уплитање са стране, било какве политике и било чијих утицаја”.

Новости.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here