МОНСТРУОЗНА ТВРДЊА АЉБИНА КУРТИЈА: Србија је починила геноцид над Албанцима на Косову!

Поделите:

Лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти изјавио је да је тзв. Влада Косова потребна, између осталог, како би се спровела Резолуција о геноциду Србије на Косову?!

Курти је подсетио да је пре осам месеци тзв. Скупштина Косова усвојила Резолуцију о геноциду који је на КиМ наводно починила Србија, а којом се предвиђа да 15. јануар, дан наводног злочина у Рачку, буде проглашен Даном сећања на геноцид над Албанцима на КиМ.

“А да би спровели ову Резолуцију и друге добре одлуке које је донела тзв. Скупштина Косова потребне су влада и институције”, навео је Курти.

Он наводи да Резолуција позива на различите међународне конвенције, декларације, судове, резолуције и извештаје.

“Према званичним подацима, набројане су чињенице геноцида, злочина против човечности и ратних злочина на Косову. Резолуција садржи захтеве према Србији, али и наше обећања као државе да ће се жртвама донети правда, одштета и рехабилитација. Тада је резолуција усвојена са 79 гласова за”, казао је Курти.

Избори на КиМ одржани су пре више од три месеца, али привремене приштинске институције још немају владу, јер Покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова не могу да се сложе око поделе министарстава.

(Косово онлајн)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here