Монтенегро скуп као Монте Kарло

Поделите:

Лето у Црној Гори – рупа без дна! Спремате кофер и маштате о сунчању на плажи, о хладној лимунади у кафићу, немојте се превише опустити, јер ћете тим темпом остати празних џепова за три дана

Дневно ћете потрошити од 15 до 50 евра само зато што лежите на плажи, и то без пића!

Уколико сте замислили да дане проводите у хладу сунцобрана, на удобним лежаљкама, за две особе дневно је потребно издвојити чак до 100 евра за комплет од две лежаљке на неким елитнијим плажама, и то без сунцобрана, док се за обичне смртнике који би одмарали на плажама у Kотору, Будви, Херцег Новом цене крећу од осам до 50 евра.

Можете изнајмити педалину на пола сата, али се прво распитајте о цени, јер оне варирају од плаже до плаже, углавном се крећу од пет до 15 евра. Приуштите себи једно пиће док се опуштате уз звуке таласа мора, али се не заносите, јер ће вас конобари на плажи одрати и наплатити вам точено пиво и до два и по евра, а „кока-колу“ и до два евра. Немојте се изненадити када после сунчања пожелите да се истуширате и ту услугу платите педесет центи.

Ако сте решили да мало сачувате новчаник и на путу до апартмана одлучите да свратите до оближње самопослуге, идите у хипермаркете, јер су цене приближне као у Србији, двадесет центи горе-доле. Међутим, ако ипак залутате у неку малу локалну продавницу, припремите се, јер ћете 100 грама кафе платити минимум један и по евро. Нормална цена хлеба је око 60 центи, али у неким радњама иде и до два-три евра, док свињско месо ( бут, плећка, врат) кошта од четири до шест евра по килограму.

Немојте да вас превари успутна куповина ситница, сувенира, чије се цене крећу од неколико евра до 15-20. Тако лагане летње мајице на шеталиштима, које коштају од три до пет евра, после два прања могу послужити само као крпа за прашину.

За квалитетнију гардеробу, коју ћете носити и наредног лета, треба издвојити од 10 до 15 евра за мајицу, 10 евра за панталоне или шортс и до 20 евра за купаћи костим.

Сигурно не замишљате како ћете на летовању спремати ручак сваког дана, па понекад можете издвојити од шест до девет евра за пицу, или од пет до седам евра за јело на дневном менију.

Kада све ово ставите на кантар и прерачунате се, размислите да ли ћете понети конзервирану храну из Србије и летовати пет-шест дана дуже, или ћете живети као цар седам дана и касније отплаћивати летовање неколико месеци на рате.

 

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here