Морбидна мода: Родитељи једу постељицу својих беба после порођаја

Поделите:

Морбидном тренду није одолео ни Том Круз, познат као и уврнути сајентолог, и иако није мајка, појео је постељицу своје бивше супруге Кете Холмс. Овај нови тренд постаје све популарнији, а лекари упозоравају да то може бити веома опасно.

Према извштајуа из америчког Портланда, у болницу је примљена беба са опасном респираторном инфекцијом узрокованом стрептококама. Након помне анализе, лекари су су закључили да је инфекција повезана с тим што је мајка појела своју постељицу те бактерију пренела детету, пише „Дејли бист“.

Све више жена одлучује се да прогута постељицу након порођаја. Једу је сирову, кувану, умешану у напитак или сушену и стављену у капсуле, како би спречиле или смањиле негативне последице порођаја.

На интернету се могу чак наћи и бројни рецепти и кулинарска упутства за припрему постељице на различите начине. Чин јела постељице након порођаја зове се плацентофагија.

Реч је о поступку у којем мајка поједе постељицу, текућину и ткиво који се породе непосредно након порођаја детета. Постељица је орган који се ствара у трудноћи одмах након зачећа и омогућује детету развој и живот у материци, а делује попут слузаве медузе.

Тренд који је почео у САД све више се шири у Европи, а као разлози за једење постељице наводи се да то често раде животиње, посебно женке паса.

Код већине сисара, мајка прегризе пупчану врпцу и поједе постељицу што додатно утиче на смањење крварења након порођаја, а и на неки начин, у дивљини се тако „скривају докази“ како би се заштитили младунци.

И Том Круз појео постељицу

Међу популарним мајкама које су се одлучиле на ту праксу јесу и неке звезде попут Џенури Џонс, Ким Кардашијан, Кетрине Хигл…

Том Круз, познат као и уврнути сајентолог, није одолео том тренду и иако није мајка, појео је постељицу своје бивше супруге Кете Холмс.

Званична медицина не признаје никакву добробити од те праксе, и саветује да се то не ради због стварне опасности од инфекције, посебно ако се постељица конзумира сирова или свежа.

Спутњик

Поделите:

2 Коментари

  1. To će (obavezno) da se “primi” i među Srbima! Srbima je toliko stalo da budu u nekom “trendu” da često “izplivaju” na čelo tog “trenda” i budu predvodnici! Naročito ako je to “nešto” nastrano, poročno, degradirajuće, što degradira čoveka, njegovo dostojanstvo, to kod Srba tek postaje “inn”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here