Морган Фримен снима документарац о томе како су Срби направили геноцид у Босни!

Поделите:

Холивудски глумац Морган Фримен крајем маја провео је три дана у Босни и Херцеговини гђе је са филмском екипом снимао документарни филм. Његов домаћин у Сарајеву био је новинар Сенад Хаџифејзовић који се такође појављује у филму, а том приликом оскаровац је дао интервју који је синоћ приказан у Централном дневнику, а снимљен је у центру Поточара. “Посебни сте јер сте преживјели страхоту у својој земљи, а некако сте сви прибрани. Преживјели сте такав ужас и умјесто да касније мрзите људи који су то урадили, ви опростите“, рекао је Фримен на почетку разговора.

Како каже, увијек је био добро упућен у догађања на подручју бивше Југославије. Открио је и како види БиХ послије рата.
“Да бисте живјели у оваквој, кохезивној држави морате сви бити Босанци. Баш како је предсједник Руанде рекао да они више не смију да буду Хуту и Тутси, него да сви морају бити Руанданци. Данас се они тако изјашњавају, а исто морате да урадите и ви“
Фриман иначе стално путује и снима документарце о земљама које су преживјеле ратове и етничка чишћења, те је нагласио да је свијету под хитно потребно “чишћење душе“.


Независне Новине

Поделите:

3 Коментари

  1. Ova nepismena matora budaletina se ponasa kao svi zapadnjaci, naime, spreman je da i nasim najboljim akademicima-istoricarima objasni nasu istoriju, gradeci samouverenost na nekoliko tendencioznih novinskih clanaka koje je nekad procitao.
    Bilo bi bolje da je snimao film o stvarnom genocidu nad americkim domorocima, o robovskoj proslosti svojih roditelja, o lovu belaca na Mekisakance koji se svake noci odvija na granici, . . . . ima toliko tema u vlastitoj kuci . . . ima li neko da mu to kaze.

  2. Tako je Mile,poturica gori od turcina.Toliko su narodi sa njegovoga Africkoga kont inenta stradali od pojediih naroda Evrope , zbog njih prozvane “bela demonija”da kada bi o istrazivao trebalo bi mu 9 zivota ,tako da se nebi petljao ţo stase desavalo na Balkanu ni juce niţi pre 5 vekova.Dobio covek oskara za glumu i stekao znanja i titule svih drustvenih nauka.Postao veci Englez od kraljice Elizabete.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here