Морина провоцирао Србе и на северу КИМ: Дрон заменио калашњиковим

Поделите:

Албанац из Кукеша Исмаил Морина обрео се у марту 2015. на Косову и Метохији, где се сликао са симболима „велике Албаније“ и оружјем

НЕКОЛИКО месеци након што је дрон са симболима „велике Албаније“ спустио на стадион у Београду и прекинуо утакмицу Србија – Албанија, што је изавало потрес у целом региону, Албанац из Кукеша Исмаил Морина, који је због пометње коју је изазвао у главном граду Србије за већину Албанаца постао „национални херој“, обрео се у марту 2015. на Косову и Метохији где су га дочекали навијачи „Балиста“ и „Торциде“.

У албанским медијима Морина се тада хвалио да је, са симболима „велике Албаније“, слободно шетао и по северној Косовској Митровици, да се сликао поред споменика Иси Баљотенију у јужном делу града, на Ибарском мосту и другим деловима северне Косовске Митровице.

Албански портали тада су објавили његове фотографије поред споменика Иси Баљотенију, једном од главних твораца пројекта „Велике Албаније“, у јужном делу града, слику на Ибарском мосту и посебно занимљиву слику Морине са двојицом пријатеља од којих један у рукама држи калашњиков. Како су тврдили Морина и портали који су га „пратили“ слика је настала на северу Косова.

Након објављивања слика, Косовска полиција (КПС) утврдила је да калашњиков у рукама држи А. М. из јужне Косовске Митровице, који је потом саслушан, па пуштен, и не зна се да ли је процесуиран због незаконитог поседовања оружја.

Срби на северу Косова тврде да Морину нико није видео у северној Косовској Митровици и сумњају да је он уопште долазио на север Косова, можда само у брда да се слика са браћом из ОВК-а.

– На би нам промакао, нити би се добро провео да је са обележјима која је носио покушао да прошета северно од моста на Ибру. Дошао је до половине моста да провоцира, а и да се слика. Мислим да слике нису биле намењене српској већ албанској јавности, Исмаил Морина није никакав навијач већ екстремиста у рукама оних који ће сада учинити све да спрече његово изручење Србији – каже Србин из северне Косовске Митровице, који је врло добро упућен у сва дешавања у граду.

На мосту у Косовској Митровици пре две и по године

Новости

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here