МРАЧНЕ ТАЈНЕ ДУБАИЈА Пет кључних правила ако идете у посету: Поштујте их иначе ризикујете ТЕШKУ KАЗНУ

Поделите:

Луксузни аутомобили, велелпни небодери, тоне злата, бајковити ресторани. Та слика се сервира свима који желе да посете Дубаи. Испијање коктела на врху неке вишеспратнице у богатом центру Емирата ипак има доста мрачнију страну, а она се пре свега односи на ограничавање људске слободе.

Посета највећем граду Емирата је веома ризична, а то открива и случај британског туристе Џејмија Харона, који је тамо ухапшен због “јавне непристојности”. Своју причу поделио је за портал “Дејли мејл”.

Према његовим речима све је био неспоразум, он је ставио свој длан на некога како би се избегло просипање пића у гужви у једном кафићу.

Али бес мушкараца ког је дотакао је био довољан да Џејми добије забрану изласка из града док се не заврши читава полицијска сага, због чега је туриста имао и огромне трошкове због унајмљивања адвоката.

Његови су родитељи су апеловали на друге светске путнике да свакако избегавају тај град. Ово су још неке од ствари због којих бисте могли да се нађете у невољи у том граду:

1. Пазите шта пакујете у кофер

Уношење порнографских материјала, свињетине и дроге може вас довести у озбиљне неприлике. На пример, јапански инжењер који је послом путовао у Дубаи је ухапшен јер су полицајци на аеродрому у његовом коферу нашли порнографске Цд-ове. Чак и уношење аналгетика може да буде опаснои.

2. Затвор због љубљења у јавности

Људи у Дубаију су већином муслимани, што значи да се правила, а посебно она о интимности, строго спроводе. Све оне кул слике с Инстаграма лако могу заварати приказујући га либералним местом, али то је највећа грешка коју човек може направити пре посете тамо. Не само да је забрањено љубљење, већ је и илегално држати се за руке у јавности, а туристи који прекрше та правила плаћају огромне казне. Одлуче ли да се побуне, чак им и прети казна затвором. Није потребно ни истицати како су сексуални односи пре брака забрањени у Уједињеним Арапским Емиратима, па је и такво понашање велик ризик.

3. Преко дана конзервативно, а ноћу блуд

Иако су закони строги по питању алкохола, дроге и секса, правила не вреде увек. Девојка се може наћи у невољи само ако корача улицом непокривених руку, али кад падне ноћ све се мијења. Најстарија професија на свету цвета у Дубаију. Постоји више од 30 хиљада проститутки које отворено показују своју кожу и наплаћују 500 долара по сату. Али, то није главни проблем. Највећи је проблем што моћници подржавају проституцију и на томе зарађују, а бело робље је прљава јавна тајна Дубаија на коју полиција жмури. Тако за жену која сама стоји увече у бару ће већина помислити да се продаје, па се не треба чудити ако вам неки бизнисмен приђе у таквој ситуацији.

4. Депортација због негативне критике

Kо год да јавно износи мишљење с којим се моћници не слажу, добија телефонски позив од тзв. тајне полиције Дубаија. Врло директно, они дају два избора: да заћутите или да изгубите све што имате. Осим тога, чак 80 посто становника су досељеници, а закон је тако компликован да без гомиле новца и стрпљења не можете постати пуноправни грађанин тог града, без обзира живите ли тамо 10 или 50 година. Ако странац проговори нешто лоше једноставно га депортују.

5. Не једите у јавности

Забрањено је јести или пити у јавности током светог месеца Рамазана, невезано за то да ли сте муслиман или не. Стране парове тако често кажњавају и због пијења сока на бензинским станицама и сличним мјестима. Ипак, та се правила често крше у хотелима, па се они сматрају “сигурним зонама”.

blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here