На Балкан стиже амерички човјек који “завршава послове”

Поделите:

Дипломата и добар познавалац Балкана Филип Рикер требало би да наслиједи Веса Мичела на мјесту помоћника државног секретара надлежног за Европу и Евроазију.

Он долази на ту функцију уз благослов америчке амбасаде у Грчкој, пише грчки сајт Крајсисмонитор.

Рикер је веома близак грчким ставовима и поборник је стратешког продубљавања односа САД-Грчка.

Како произлази из његове каријере, биографије и јавних наступа, он ради на јачању грчко-америчких односа, као и ширење економских и одбрамбених веза.

На новој функцији, Рикер ће такође управљати процесом нормализације односа Србије и Косова, процесом приступања Албаније у ЕУ и консолидацијом нове геоекономске доктрине САД на Блиском истоку и источном Средоземљу, преноси Б92.

Као познавалац тема и региона из прве руке, Рикер важи за човјека који “завршава послове”, што јача перспективу реализације гасовода ИстМед и повезивање грчке енергетске мреже с Балканом, наводи се у тексту.

Рикер (54) је 1999. био представник за штампу америчког изасланика Кристофера Хила на преговорима о Косову у Рамбујеу, од 2008. до 2011. амбасадор САД у Македонији, а од 2011. до 2013. замјеник помоћника државног секретара за Европу и Евроазију.

RTRS

Поделите:

1 коментар

  1. Albanija će da uđe u EU kad ukine taxe od 100% koje je uvela i počne da jede plazmu iz Bambija koju su kupili CocaCola multinacionalni kapitalisti…….
    znate kad će albanci da jedu plazmu i piju CocaColu koju im srbi uz pomoć Filipa Rikera nude kao metod ekonomskog pristupanja uniji Beogradski multinacionalni lopuža??????
    o svetom prepodobnom Bambiju Požarevačkom..
    to vam dođe 5 meseca karamrka,godine napredni jorgovana,dne pucokeksa rskavoga

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here