На Дивчибарама откривен извор најлековитије воде на свету!

Поделите:

На једној од бушотина на Дивчибарама пронађена је вода високог квалитета и богата магнезијумом, каква, по речима стручњака, не постоји у Србији.
– Вода је толико квалитетна да одмах може да се флашира, а права благодет је то што је вода пуна магнезијума, који утиче на рад срца, крвне судове, разбијање камена у бубрегу и на опште стање организма – каже шеф Центра за обновљиве водне енергетске ресурсе проф. др Дејан Миленић.

Београдски Рударско-геолошки факултет је на захтев Градске дирекције из Ваљева урадио истраживање на Дивчибарама, током којег су откривене су две бушотине, које могу да задовоље тренутне потребе воде на том водећем туристичком центру ваљевског краја.

– Ми у на нашем тржишту немамо природних вода које садрже оволику количину магнезијума, као што је случај на Дивчибарама. Пх вредност те воде је слабобазна, што прави ефекат растерећености у желуцу. Тренутно вода на том изворишту тече нон-стоп, није у систему водовода и није хлорисана, тако да сви који бораве на Дивчибарама би требало обавезно да је пију – каже Миленић.

Он објашњава да су стене од којих је формиран планински масив на Дивчибарама пуне магнезијумских минерала, па отуда тако квалитетна вода у том крају.

Воде које се у њима формирају су, практично, у групи најлековитијих и најбољих за пиће које човек може уносити у организам.

Телеграф

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here