На Helloween ухапшена 4 Загрепчана маскирана у Младића, Караџића, Аркана и Слобу!

Поделите:

Четворица младића синоћ су приведена у Загребу због наводног распиривања верске и националне мржње. Млади Загрепчани су прославили ноћ вештица обучени у костиме са ликовима Ратка Младића, Радована Караџића, Аркана и Слободана Милошевића. Ухапшени су на главном загребачком тргу бана Јелачића, након пријаве грађана.

Франо Хорват, један од четворице приведених младића који је желео да остане анониман, за Зицер је изјавио да је њихово хапшење доказ идиотизма модерне Хрватске.

– Хрватски сустав је глуп и фашистички. Не би ме изненадило да сљедеће године ухите све нас који прослављамо Хеллоwеен због костима вјештица на захтјев неког бискупа и да нас изведу на инквизицијски суд. – објашњава Франо.

– Хтјели смо се само нашалити побогу, сва четворица смо Загрепчани тј. Хрвати. Видјели смо да је враг однио шалу када нас је један матори усташа, за кога смо испрва мислили да је костимирани учесник прославеHelloween-a , повијао бајонетом по Јелачића плацу. Срећом по нас те смо ухићени, јер до краја нас је нетко могао убити.- закључио је Франо.

Како хрватски медији наводе, четири младића су пијана певала четничке песме и махале српском заставом у сред Загреба што је недопустива националистичка провокација. Мада наш саговорник тврди да су сва четворица Хрвати и да је ово била само оригинална костимирана прослава Helloween-a, нико у хрватским медијима то не помиње.

Извор: Сатирични сајт Зицер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here