На Косову се настављају политички обрачуни српских странака

Поделите:

На Косову се настављају политички обрачуни српских странака у оквиру кампање за изборе које организује Приштина. Након претњи, пуцања на страначке просторије, прешло се и на песнице.

 Током конференције за новинаре јуче у просторијама Партије косовских Срба (ПКС) на којој је лидер те странке Александар Јаблановић објашњавао околности под којима је дан раније завршио у просторијама косовске полиције, претучен је његов возач, Милан Радојевић.
Он је са тешким повредама превезен у хитну службу дома здравља Лепосавић, а одатле је транспортован у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици. Радојевић је интерно расељено лице из Призрена, а у тренутку напада налазио се испред зграде ПКС, где су се одржавали протести Српске листе.

– Ово говори ко стоји иза напада и одакле долазе претње током ове предизборне кампање. Говори у чијим су редовима табаџије – казао је Јаблановић.

Протести су трајали све док и конференција за медије, а предводио их је први човек Српске, дојучерашњи Јаблановићев пријатељ, Славко Симић. Протестанти су носили транспаренте са натписима: „У ког Србина сутра пуцаш“, Јаблановићу издајниче“, „Јаблановићу монструме“ и узвикивали су „Ацо Шиптару“.

– Сваки пут када Привремени орган и СНС на силу истерају раднике да против своје воље протестују, ми после примамо поруке извињења од тих људи, да нису смели да се оглуше о радну обавезу – прокоментарисао је Јаблановић.

Када је реч о привођењу и наводним претњама које је упутио, против Јаблановића је косовска полиција најавила кривичну пријаву за поседовање пиштоља. Како у полицији кажу имао је дозволу за оружје само српских власти. Већина грађана је убеђена да је све ово део политичког обрачуна Српске листе са бившим председником и оснивачем.

Пре недељу дана 15 хитаца је испаљено на зграду Центра за социјални рад у којој се налазе страначке просторије ПКС, а такође и кабинет градоначелника Лапосавића, Александровог оца – Драгана Јаблановића.

О војсци никада

С обзиром да се свима ван Српске листе, а и Јаблановићу Српска листа спочитава да су спремни да гласају за војску Косова, он истиче да је и раније било представника Срба у косовским институцијама који су могли да дају глас за тако нешто, „али никада нису и неће.“

– Одговорно тврдим да су једина два Србина која су разговарала о Војсци Косова, претходне две године, била Бранимир Стојановић и Љубомир Марић. И то су разговарали 14. јула 2015. године са министром Косовских безбедоносних снага Хакијем Демолијем, који је то у изјави медијима и потврдио.

Вести-Онлине

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here