На захтев Јеремића избацују Бошка из Савеза за Србију?

Поделите:

Од „највидљивијег политичара опозиције“, како су Бошка Обрадовића дефинисали аналитичари, до избацивања из Ђиласовог Савеза за Србију изгледа је био веома кратак пут.

О избацивању Бошка Обрадовића из СзС одлучиваће се током викенда, а могуће је да се таква одлука донесе већ у недељу.

Главни иницијатор избацивања Обрадовића из СзС је Вук Јеремић, коме је Бошко Обрадовић својим неконвенционалним акцијама, којима је постао препознатљиво лице опозиције, направио проблем маргинализујући га и преотимајући му опозициони део десног гласачког тела.

Уколико Обрадовић буде избачен из Ђиласовог Савеза, то не значи да ће сарадња коју са Ђиласом има већ деценију бити прекинута, али ће свакако ставити Бошка пред искушење да покуша самостално да изађе на предстојеће изборе.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас већ има озбиљних проблема у својим редовима, јер овој странци прети распад пошто чланство сумња да су сви из ужег руководства ове странке на платном списку Ђиласових фирми.

Ђиласу су у овом моменту везане руке да би се бавио Бошком Обрадовићем, стога је он попустио пред притисцима Вука Јеремића, на чије међународне контакте рачуна али и финансије које и даље нису занемарљиве.

Иако је Бошко Обрадовић остао најдоследнији у причи око бојкота избора, избацивањем из Ђиласовог савеза Обрадовић ће се наћи у незавидној ситуацији или да потпуно потоне због међустраначких интрига и сујета лидера опозиције и да се повуче из политичког живота или да барем покуша да изађе на изборе са оним што му је остало од Двери.

Подсетимо да је Обрадовић био притиснут од опозиционих лидера да реформише Двери уколико жели да буде део Савеза за Србију, те је тако изгубио већину значајних фигура из свог покрета, који су опет за собом повукли и добар део чланства и симпатизера, а сад након што су Двери руиниране и ослабљене до непрепознатљивости њему лично прети избацивање из Савеза због којега је све жртвовао.

Уколико Бошко ипак одлучи да изађе на изборе може рачунати на капитал који је стекао својим неконвенционалним акцијама и видљивошћу али и на емоције разочараних опозиционих гласача због неправедног третмана који је имао у Савезу за Србију, поготово ако га наредних дана избаце. Бошко има много адута који овог момента раде за њега али је његов кључни проблем што нема јаку базу, односно што су Двери руиниране те неће имати подршку на терену.

Нови центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here