Нада да Теодора настави живот кошта 350.000 евра

Поделите:

КРАГУЈЕВАЦ – Девојчица Теодора Врањешевић (9) из Крагујевца, оболела од мијелоидне леукемије, мора на трансплантацију костне сржи у Франкфурт, која кошта читаво богатство.

До априла 2016. године, тада осмогодишња девојчица Теодора Врањешевић из Крагујевца, живела је животом сваког другог детета.

Похађала је други разред Основне школе „Светозар Марковић“ у Крагујевцу, учила, играла се са другарима, уживала у тренуцима са својим млађим братом Ђорђем, мајком Наташом и оцем Богданом.

Но, полако је почела да је обузима све већа малаксалост која је утицала на битно смањење њених свакодневних активности, добила је болове у ногама, почела је да бледи…

Одлазак код лекара и урађене анализе, нажалост, открили су оно чега су се Теодорини родитељи бојали и да помисле, а морали су да чују од лекара: Теодора је оболела од тешког облика малигног обољења – акутне мијелоидне леукемије!

Од 13. маја прошле године, на Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“ у Београду почела је бесомучна борба лекара за Теодорин живот, али и битка малене девојчице са налетима опаке болести и исцрпљујућом агресивном терапијом.

Теодора је прошла пет циклуса хемиотерапије, али бројне компликације спречиле су жељене резултате.

Теодора хитно мора на трансплантацију костне сржи у једну од најеминентнијих европских здравствених установа –
Универзитетску дечију клинику у немачком граду Франкфурту.

Нажалост, за ту једину преосталу шансу да настави живот треба платити целих 350.000 евра!

“Моја супруга и ја радимо у медијима и овај износ не бисмо могли да зарадимо у три живота! Дакле, толики новац,
једноставно, немамо, ни близу. Али, немамо ни право да одустанемо од борбе за живот наше Теодоре, јер се и она протеклих годину дана бори као највећи ратник. Љубав према нашем детету, коју безгранично имамо као и сви остали родитељи према својој деци, даје нам снагу да гурамо, да се надамо и верујемо да ћемо уз помоћ добрих људи, институција, установа, компанија успети да сакупимо потребних 350.000 евра”, каже Теодорин отац Богдан Врањешевић.

Што је још горе, за прикупљање новца на располагању је мало времена, само десетак дана, јер се Теодори упорна и агресивна болест поново буди, а лечење у Франкфурту може да започне тек када се на банковном рачуну клинике нађе 350.000 евра.

Кампања за обезбеђење донација почела је у среду увече на Фејсбуку, за неколико дана ће бити одређен број за слање СМС порука преко Фондације „Буди хуман“ Александра Шапића, започиње организација хуманитарних догађаја…

Начин уплате помоћи

Уплате новчане помоћи за Теодорино лечење могуће је извршити на динарским и девизним рачунима Богдана
Врањешевића у Ерсте банци:

 

ДИНАРСКИ РАЧУН:
340 – 32003872 – 78

ДЕВИЗНИ РАЧУН:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(НАВЕСТИ ОЗНАКУ ВАЛУТЕ)
SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here