Најјефтиније летовање је у Србији-Викенд за неколико хиљада динара

Поделите:

Четворочлана породица у Србији може организовати викенд одмор за само 5.000 до 10.000 динара, и то у сеоским домаћинствима надомак мањих језера, али и неких најпознатијих бања.

Домаћини у Србији нуде преноћишта у својим кућама за 650 до 1.300 динара, а пун пансион у јужним крајевима може да се нађе већ за 800 динара. Уз преноћиште, које обавезно укључује погодности попут климе и бежичног интернета, гостима су на располагању неограничене количине хране и пића. Уз то, већина домаћина даје попуст од 50 одсто за боравак деце млађе од 10, односно 12 година.

Поред сеоских домаћинстава, повољан смештај се мозе наћи у ретким уређеним камповима у Србији или рентирањем станова у највећим градовима. Преноћиште у великој рентираној камп кућици стаје од 500 динара до девет евра по ноћи, док се станови рентирају по ценама од 20 до 35 евра за ноћ.

Дечје порције коштају око 200 динара, док ручак за одрасле особе може стајати око 350 динара

Kада је реч о исхрани, дневни мени неће премашити око 750 динара по особи у Војводини, док на југу Србије кошта и дупло мање. Тако дечја порција стаје 200 динара, а ручак за одрасле 350 динара. У мору понуда, “Блиц” је истражио на којим дестинацијама је најјефтиније провести викенд са породицом, базиран на два пуна пансиона, односно два преноћишта, два ручка, две вечере и два доручка.

Попова плажа – Водоскоци и терени

У селима у опстини Зајечар, попут Александровца или Николићева, пун пансион кошта 800 динара, а надохват руке је једна од најлепших плажа у Србији, Попова плажа, која је ове године обновљена и свечано се отвара 20. јула. На тој плажа доступни су и спортски терени, водоскоци, тобогани, а улаз је бесплатан. Дводневни смештај за четворочлану породицу са неограниченом храном и пићем кошта 4.800 динара.

Језеро Провала – Најчистија плажа Војводине

Плажа у Вајској сматра се једном од најлепших и најчистијих у Војводини. Боравак на њој је бесплатан, а ручак за четворочлану породицу у оближњем комплексу стаје око 1.500 динара. Смештај у оближњем Бачу, само преноћиште, стаје око 2.000 динара за просечну породицу. Уз ванпансионски доручак и вечеру, боравак на језеру Провала може да се сведе на 7.000 до 8.000 динара.

Сокобања – Аква-парк и плажа

У селима у околини Сокобање, попут Трубаревца или Јасанице, пун пансион са неограниченом конзумацијом хране и пића може да се нађе за 1.000 динара по особи, а многи домаћини дају попуст од 50 одсто за боравак деце до 10 година. Боравак у самој Сокобањи најјефтинији је у смештају треће категорије, односно собама, који стаје 350 динара по особи, а деца до 10 година имају и 50 одсто умањења. Тада четворочлана породица може да нађе преноћиште за свега 1.050 динара по ноћи. Цене хране су ниже него у великим градовима Србије, па и дупло, па оброк за четворочлану породицу у ресторану кошта између 700 и 1.200 динара. Дакле, викенд у Сокобањи може да се организује за само 5.000 динара. Ту је и аква-парк, за који целодневна улазница стаје 350 динара за одрасле и 250 динара за децу, а полудневна 250 динара за одрасле и 150 за децу. За мањи буџет, ту су плаже на Моравици и Бованском језеру.

Бела Црква – Kамповање крај обале

Бела Црква једно је од ретких места у Србији које има опремљен камп, па је могуће обезбедити преноћиште у великој камп кућици за само 500 динара по ноћи. Уколико је камп сувише велика авантура, у понуди је трокреветна соба у приватном смештају за 1.500 динара.

У ресторанима у Белој Цркви, дневни мени стаје од 350 до 500 динара, а порције су, тврде познаваци, премашују дечји апетит. Самим тим, одличан и обилан ручак за четворочлану породицу може да се нађе за свега 1.050 динара. Цена пансионског доручка је око 200 динара по особи, а вечере 300. Пиће ће посетиоце коштати свега од 80 до 120 динара.

500 динара може коштати једно ноћење

Ваљевски кањон – Ол инклузив за 9.000 динара

Села у околини Ваљева примамљива су пре свега због близине чаробног кањона Црне реке, а уз то туристе мами и веома повољан понуда. Тако домаћини нуде пун пансион са неограниченом конзумацијом јела и пића за свега 1.500 динара по особи, а за децу до 10 година наплаћује се пола од те цене. По тој рачуници, два пуна пансиона четворочлану породицу са децом стају 9.000 динара. Сама Црна река је необично топла у ово доба године, па су активна и купалишта, а недалеко су и Дивчибаре, на само пет километара. Сви доступни садржаји су бесплатни.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here