Најпознатији црногорски коментатор: “МОРАЈУ ЛИ ЧЕТНИЦИ ПИСАТИ ЋИРИЛИЦОМ? KОЈА ЈЕ МУKА НА ВАС?”

Поделите:

Овакав речник и увреде не приличе професионалцу.

Опозициона црногорска партија Права Црна Гора позвала је менаџмент Јавног сервиса да санкционише спортског коментатора Небојшу Шофранца због, како су истакли “неваспитаних, неспортских и антисрпских коментара” које је имао током преноса утакмица АБА лиге између Будућности и Црвене Звезде.

“Господин Шофранац, уместо да као пасионирани љубитељ спорта и професионални новинар, буде први који ће указивати на етичке и спортске кодексе, као што су фер плеј и фер навијање, те тиме буде пример медијске и сваке друге културе, већ данима се примитивним и вулгарним речником, али и ширењем мржње, обрушава на све оне који не мисле као он”, каже се у саопштењу Праве Црне Горе.

“С тим у вези, на његовом Фејсбук профилу смо могли прочитати алузије како су Срби “изроди и народ без зуба”, како играчи Звезде нису ни хтели да спавају пред меч, већ да гледају ријалити шоу “Задруга”, како ће Срби изгубити меч, баш као што су “изгубили и Kосово”, али смо могли и видети и Шофранчево питање “мора ли сваки четник писати ћирилицом?”, наводе из медијског тима Праве.

alo

Поделите:

2 Коментари

  1. То питање “морају ли сви четници писати ћирилицом”, исто је глупо као када би неко питао “морају ли сви усташе писати латиницом”. И усташе и четници сасвим је нормално да свој језик, као сваки други представници народа, свој језик пишу својим писмиом без обзира на то какви су били и усташе и чеетници. Људима се може замерати и кажњавати их ако су неко зло некомее нанели, а то што и четници и усташе пишу свој језик својим писмом није никакав грех, него је основна људска потреба у култури, науци и свакодневном животу. А то што су неке усташе, као и данас део власти у Црној Гори и Србији Србима наметали и данас и даље намећу латиничко писмо, то је не само грех него и злиочин. А још је већа глупост и од злочина забрањивати Србима и било ком народу њихово писмо у њиховом језику.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here