Најтраженији италијански сувенир у Немачкој и Аустрији ХИТЛЕРОВО ПИВО И ВИНО!

Поделите:

Годинама уназад главни сувенир који се масовно купује у Италији јесу пива и вина са ликом ФИРЕРА.Туристи из Аустрије и Немачке купују ова алкохолна пића на картоне и углавном немају озбиљнијих проблема са царином. Док у Италији ова пића нису забрањена код Немаца јесу и управо то за Италијане представља уносан бизнис.

Најпознатије продавнице Хитлерових пића у Италији се налазе у граду Удине на северу Италије. Произвођач је фирма “Вина Лунардели”. Главни дистрибутер ових пића је Италијан хрватског порекла Фабио Бого, који тврди да му није циљ ревизионизам или величање нацизма већ просто да “пробуди сећања на стара, добра времена”.

Избор ових наци алкохолних пића је широк од пива “Хитлер бир” и “Мајн кампф” до вина “Фирервајн”, “Дојчалнд ервахе” и “Зиг хајл”.

Поред Хитлерових пива и вина у продаји су и Мусолинијева, али и Стаљинова па и Титова.

Центар Симон Визентал је затражио од Италије да реагује поводом производње и дистрибуције ових алкохолних пића и захтевао од дистрибутера да не послују са неким ко  користи нацистичка убиства за маркетиншко оруђе. Сем обећања италијанских власти да ће се позабавити тим “проблемом” нико до данас није ништа предузео по том питању.

 

Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here