NAKON PRESUDE MLADIĆU: Majke Srebrenice tuže Srbiju i Srpsku

Podelite:

Predsednica Udruženja Majki Srebrenice Munira Subašić tvrdi da to udruženje, kako kaže, definitivno ima pravo da, nakon prvostepene presude Ratku Mladiću, tuži Srbiju i Republiku Srpsku za sve ono “u čemu su učestvovale”, preneo je Večernji list, u izdanju za BiH.

Subašić, međutim, nije dalje obrazlagala ovu svoju tvrdnju.

Inače, Majke Srebrenice su delimično zadovoljne izrečenom presudom generalu Mladiću jer smatraju “da jedna glava ne može da plati za sve žrtve”.

Haški tribunal osudio je u sredu Ratka Mladića, u prvostepenom postupku, na doživotnu kaznu zatvora, za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine.

Odbrana je najavila žalbu.
U Sarajevu je, u prvim reagovanjima, izraženo zadovoljstvo presudom, ali i žaljenje što je Srbija “amnestirana” od odgovornosti za te događaje.

 

Tanjug

Podelite:

2 Komentari

  1. Majke SRebrenice, Vi, bi još i da tužite, pa vama su se vratili mnogi Sinovi, ostale vam Kđeri, za razliku od Majki Srpkinja, kojima je Naser Orić sa ”vašim” Sinovima, ugasio ognjišta, pobivši im sinove, silovavši im Kćeri, pa i njih potom pobivši, gde prođoše Naserovi Mudžahedini sa Vašim, SINOVIMA, tu ni srpsko Kuče, preteklo nije! Gde ste sada sve, one, Majke Muslimanke, koje je Ratko, izbavio i evakuisao sa Decom u One Autobuse, kada ste ga BLAGOSILJALE?! Onaj što je nosio pušku, upadao i ubijao, silovao i palio iz Zaštićene Zone-Srebrenice, taj nije mogao dobiti MILOSTI, od Ratka, to Vi, znate bolje od nas!.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here