НАПАД ЛОНДОНА НА СРБИЈУ: Лажи Британије у СБ

Поделите:

Званични Лондон при УН изнео оптужбе на рачун наше државе. Напали Србију да стоји иза протеста пред амбасадом

ПОСЛЕ срамне резолуције о Сребреници којом су хтели да жигошу цео српски народ као злочиначки, Британци су у среду у Савету безбедности УН имали још један испад без преседана. Њихова амбасадорка на Ист Риверу Карен Пирс оптужила је на седници посвећеној Космету српску владу да стоји иза протеста испред дипломатског представништва њене земље у Београду, што је, како тврде у Немањиној – ноторна лаж.

Да би “разјаснила” због чега није било седнице СБ УН у августу, када је Лондон био председавајући, Пирсова је навела да су Србији нуђене четири опције у вези с тим питањем, али да су све одбијене и да је потом јасно стављено до знања да ће се састанак о Косову у Њујорку одржати уколико се постигне напредак у процесу нормализације, али да напретка није било.

– Уместо тога, српска влада је организовала протест испред наше амбасаде у Београду, што није прихватљив начин вођења дипломатских односа – рекла је Пирсова, обраћајући се министру иностраних послова Ивици Дачићу, који је представљао Србију на седници СБ УН.

Овакав став може се подвести под злурадост Острвљана, јер и њихови представници у Београду добро знају да је једини протест, почетком августа, испред британске амбасаде, одржан у организацији Удружења киднапованих, несталих и убијених на КиМ, са којим наша влада немам никакве везе, нити је учествовала у припреми протеста.

Карен Пирс

Novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here