Нападнут сајт Коморе јавних извршитеља, подаци и даље недоступни

Поделите:

Сајт Коморе јавних извршитеља хакован је још почетком месеца, а огласна табла јавних продаја биће недоступна за грађане до 19. новембра.

„Хакована је електронска табла јавних продаја, подаци су били потпуно недоступни, сви огласи који су били у бази су једноставно нестали. Ми сада можемо да приступимо тим подацима преко линка као извршитељи, али странке не могу“, потврдила је за Спутњик Светлана Манић из Коморе јавних извршитеља и нагласила да се напади раније нису дешавали.

У саопштењу Коморе наведено је да је нападач користио програм који по задатом шаблону мења имена и екстензије фајлова у одређеном фолдеру.

Услед тога, називи свих закључака о јавним продајама који се налазе на огласној табли јавних продаја Коморе промењени су у насумичан низ карактера, што је проузроковало да сви линкови на свим огласима постану неважећи.

„Од 28.000 закључака о јавним продајама који су били постављени на сајту, успешно смо успели да ’вратимо‘ 25.000. Такође, није било могуће утврдити који закључци недостају, када су постављени и који јавни извршитељ их је поставио“, додаје се у саопштењу и истиче да се Комора јавних извршитеља поводом хакерског напада обратила Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here