Народ блокирао машине које копају канал на граници са Србијом: Драма код Пљеваља

Поделите:

У селу Адровићи изнад Пљеваља, грађани су спречили копање канала на граници са Србијом

Десетак мештана села Адровици није дозволило у понедељак ујутро наставак радова на копању канала на граници Србије и Црне Горе које је започето пре пар дана.

PRINTSCREEN

– Основни захтев мештана је да им се остави пролаз до имања. Посебно захтевамо да нам не копају канал на делу који води према једом језерцету, како би лети могли користити воду из истог које се налази у близини границе – казао је Ратко Пусоња додајући да су мештани позвали полицију и да очекује да се бар тим њиховим захтевима удовољи.

Тренутно је машина паркирана на самој граници и не изводи радове.

Канал дубок око метар и по и широк око три метра ископало је пљеваљско предузеће за одржавање локалних путева целом дужином пута, а на захтев полиције.

Међутим, многи грађани Пљеваља и опозиционе политичке странке сумњају да је то урађено да би се спречио долазак грађана на литије.

„У питању је нешто што је договорено пре пар година са граничном полицијом Србије. Ради се о запречавању алтернативних путева. Колеге из Србије су пре две године на локацији Камени мост у месту Заостро поставили рампу и тада нико није реаговао. Пре пар месеци поново је актуелизована ова прича. Пола путева ради Црна Гора, а пола Србија. Осим у Адровићима, урадиће се и запречавање пута у селу Михаиловица и још неких споредних путева који треба да се запрече због илегалног преласка границе“, речено је порталу у полицији.

Како се наводи, огорчење мештана изазвало је то што је због радова дошло до кидања водоводних цеви и они су остали без воде.

Novosti
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here