Народна странка затражила од медија деманти 205 неистинитих објава о Јеремићу

Поделите:

Правни тим Народне странке саопштио је да је обавестио медије који су, како је наведено, у последњих седам месеци у укупно 205 објава “износили и преносили најбруталније лажи” о наводној умешаности лидера те странке Вука Јеремића у међународну корупцију, да ће бити тужени уколико не објаве деманти који су им послати.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да су писменим путем обавестили уреднике телевизија Пинк и Студио Б, као и дневних новина Српског телеграфа, Информера, Ало-а, Kурира, Вечерњих новости и Политике, као и веб портала Република.рс и СрбијаДанас.цом да ће, уколико на одговарајући, законом прописан начин, не објаве деманти који су им послали, против њих лично и медија које уређују бити поднета тужба због објава у којима се износе клевете и најбруталније лажи о Јеремићу.

Гајић је казао да поменути медији тужбу могу избећи само у случају објаве демантија и најављује да ће исти поступак бити предузет и против осталих медија који су преносили и објављивали неистините наводе.

У саопштењу Народне странке наводи се да је уз допис, наведеним медијима послато и званично писмо америчког државног тужиоца Џефри Бермана, “којим се недвосмислено и прецизно потврђује да Јеремић ‘није оптужен, нити осумњичен, као и да нема, и да никада није тражио било какву нагодбу са америчким властима’, те да ће се појавити искључиво као сведок тужилаштва на суђењу бившем министру унутрашњих послова Хонг Kонга Патрику Хоу”.

“Поводом неистина и клевета о мојој наводној умешаности у међународну корупцију, које су о мени објављиване у медијима последњих месеци, обавештавам грађане Србије да је америчко државно тужилаштво званично потврдило да нисам ни на који начин осумњичен за ствари у вези са којима сам био упорно блаћен. Моје сведочење се односило само на чињеницу да сам упознао Патрика Хоа и бившег шефа дипломатије Сенегала Тидијана Гадија, не и на њихову даљу сарадњу, јер у њој нисам учествовао”, наведено је између осталог у тексту демантија који потписује Јеремић.

У писму Јеремић је навео да очекује да се коначно стави тачка на кампању, од стране бројних медија који су подлегли утицају актуелне власти, током које се месецима засипала јавност о мојој наводној умешаности у међународну корупцију.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here