Narodna stranka zatražila od medija demanti 205 neistinitih objava o Jeremiću

Podelite:

Pravni tim Narodne stranke saopštio je da je obavestio medije koji su, kako je navedeno, u poslednjih sedam meseci u ukupno 205 objava “iznosili i prenosili najbrutalnije laži” o navodnoj umešanosti lidera te stranke Vuka Jeremića u međunarodnu korupciju, da će biti tuženi ukoliko ne objave demanti koji su im poslati.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da su pismenim putem obavestili urednike televizija Pink i Studio B, kao i dnevnih novina Srpskog telegrafa, Informera, Alo-a, Kurira, Večernjih novosti i Politike, kao i veb portala Republika.rs i SrbijaDanas.com da će, ukoliko na odgovarajući, zakonom propisan način, ne objave demanti koji su im poslali, protiv njih lično i medija koje uređuju biti podneta tužba zbog objava u kojima se iznose klevete i najbrutalnije laži o Jeremiću.

Gajić je kazao da pomenuti mediji tužbu mogu izbeći samo u slučaju objave demantija i najavljuje da će isti postupak biti preduzet i protiv ostalih medija koji su prenosili i objavljivali neistinite navode.

U saopštenju Narodne stranke navodi se da je uz dopis, navedenim medijima poslato i zvanično pismo američkog državnog tužioca Džefri Bermana, “kojim se nedvosmisleno i precizno potvrđuje da Jeremić ‘nije optužen, niti osumnjičen, kao i da nema, i da nikada nije tražio bilo kakvu nagodbu sa američkim vlastima’, te da će se pojaviti isključivo kao svedok tužilaštva na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Hong Konga Patriku Hou”.

“Povodom neistina i kleveta o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju, koje su o meni objavljivane u medijima poslednjih meseci, obaveštavam građane Srbije da je američko državno tužilaštvo zvanično potvrdilo da nisam ni na koji način osumnjičen za stvari u vezi sa kojima sam bio uporno blaćen. Moje svedočenje se odnosilo samo na činjenicu da sam upoznao Patrika Hoa i bivšeg šefa diplomatije Senegala Tidijana Gadija, ne i na njihovu dalju saradnju, jer u njoj nisam učestvovao”, navedeno je između ostalog u tekstu demantija koji potpisuje Jeremić.

U pismu Jeremić je naveo da očekuje da se konačno stavi tačka na kampanju, od strane brojnih medija koji su podlegli uticaju aktuelne vlasti, tokom koje se mesecima zasipala javnost o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju.

Beta

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here