НАРОДНА ВОЉА ЈЕ ПОСЛЕДЊИ БЕДЕМ ОДБРАНЕ УСТАВА И КОСОВА У СРБИЈИ!

Поделите:

Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО! чврсто стоји при ставу да најделотворнији правни и политички лек против издаје Косова и Метохије — коју садашња власт жели да прикрије све чешћим најавама некаквог „изјашњавања народа” — јесте прикупљање 100.000 потписа у оквиру Уставом омогућене народне иницијативе и спровођење народног референдума, на коме би грађани Србије огромном већином одбацили могућност потписивања велеиздајничког „правно обавезујућег споразума”.

Залагање за референдум на основу народне иницијативе, чији би представници по закону имали контролоре на бирачким местима и тако могли да одбране вољу преко 80% грађана који су против отуђења Косова и Метохије од Србије, истерало је на чистац Александра Вучића који тврди да на КиМ „немамо ништа”, али и поједине „интернет-патриоте” које упорно, у страху од пораза и уверењу у свемоћ противника, заговарају бојкот ма ког и ма каквог референдума, заборављајући да је управо народна воља последњи бедем одбране Устава Србије и Резолуције УН 1244.

Остваривањем народног референдума са питањем „Да ли сте за прихватање „правно обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?”, биле би предухитрене режимске смицалице у виду ванредних избора или квази-референдума са „клопка-питањем”. По закону о референдуму, за то је потребно прикупити 100.000 потписа пунолетних грађана Србије у року од седам дана, што је најкраћи рок у Европи.

Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО! је изашла у јавност са предлогом да прикупљање потписа грађана буде обављено у недељи уочи Видовдана — не само због симболике и значаја овог празника, него и као противтежа најновијим разговорима Александра Вучића и Хашима Тачија у Бриселу. Ову идеју су подржали многи истакнути јавни делатници (међу којима су и правници, историчари, књижевници, новинари, уметници, као и бројни свештенослужитељи и монаси Српске православне цркве), а такође и они људи који се не баве јавном делатношћу али желе да се чује истински глас Срба и Србије за одбрану Српског Јерусалима — Косова и Метохије.

Међутим, изостало је учешће и разумевање већине српских политичара и пословних људи којима смо се обратили за подршку. У таквим околностима,

планирано прикупљање 100.000 потписа уочи Видовдана није могло бити остварено. Уз захвалност свим храбрим јавним личностима и обичним грађанима који су подржали ово, најефикасније законско оружје за одбрану Косова и Метохије, поносни смо на чињеницу да је, као последица нашег јавног залагања за референдум са питањем „Да ли сте за прихватање „правно обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?”, у јавности незаустављиво почела да се пробија истина о томе да Александар Вучић и његов режим преговарају о давању шиптарским сепаратистима столице у Уједињеним нацијама. Такође, изашавши благовремено у јавност са идејом о спровођењу истинског народног референдума, предухитрили смо режим, чија садашња прича о „изјашњавању грађана” је ништа друго до изнуђен потез и покушај изналажења „излазних врата”. Коначно, доследним залагањем за очување Косова и Метохије у државно-правном оквиру Републике Србије, а против поделе јужне српске покрајине и давања шиптарским сепаратистима столице у УН, те обраћањем архијерејима Српске православне цркве приликом пролећног заседања Сабора СПЦ, дали смо свој допринос и подржали јасан и недвомислен став Српске православне цркве од 10. маја 2018. године, којим се наша Црква заложила за „очување Косова и Метохије као интегралног дела Србије, по свим међународним стандардима, а уједно у складу са Уставом Србије и са Резолуцијом 1244 Уједињених нација” и апеловала „на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме, то се и врати, а оно, пак, што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити”.

Узимајући у обзир најаве из Брисела, Приштине и Београда да би до потписивања тзв. „правно обавезујућег споразума” могло доћи почетком 2019. године, УСТАНИ ЗА КОСОВО! ће се борити се за то да и међу онима који до сада нису подржали ову Иницијативу сазри свест о томе да је потребно организовати народни референдум пре него што режим буде довољно спреман да организује свој, са далекосежним последицама. Референдумско изјашњавање народа са циљем одбране Косова и Метохије треба вршити онда када то одговара државним интересима, а не онда када власт процени да може манипулисати бојкотом дела српских родољуба.
Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО! ће и после овог Видовдана наставити са радом и изношењем истине о томе како се велеиздаја може спречити народним референдумом, чак и у овим отежаним околностима. Јер, „Косово је грдно судилиште”, како каза Његош, а Видовдан је био и остао дан када сваки Србин показује своје право лиц
e.

Устани за Косово!
ustanizakosovo.org

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here