НАШ ГЕНЕТИЧАР ИМА НАЈВИШИ НАУЧНИ ИНДЕКС, а не може бити српски академик

Поделите:

Миодраг Стојковић је светски признат стручњак, објављивао је у престижним европским, америчким, кинеским и индијским часописима у области биологије матичних ћелија и ембриологије

Наш најпознатији генетичар светског реномеа др Миодраг Стојковић написао је на свом Твитер профилу информације које су шокирале све његове пратиоце, али и ширу јавност.

Наиме, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду и Гугл сколар, претраживач научних радова, израчунали су да генетичар Миодраг Стојковић једини у нашој земљи има научни Х 60 индекс.

Ипак, то му очигледано није било довољно да постане дописни члан САНУ. Он је навео како његов Х индекс 60 и 150 објављених радова није било довољно за дописног члана САНУ.

Подсећамо, овај генетичар светског гласа после дугогодишњег истраживачког рада у најпрестижнијм универзитетским клиникама и лабораторијама живи и ради у Лесковцу, где је са супругом Петром отворио Специјалну болницу за лечење стерилитета – СПЕБО.

Објавио је близу 140 радова у престижним европским, америчким, кинеским и индијским часописима у области биологије матичних ћелија и ембриологије. Његове радове цитирали су други научници чак 93.000 пута.

За оне који не знају, Х-индекс служи као мерило успешности научника, уједно вреднујући број објављених радова и број цитата тих радова у свету науке. Према наводима из САНУ, индекс Х 20 означава успешног, Х 40 изузетног научника, а Х 60 и више јединственог научника.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here