Наставља се страшно насиље Трибунала: РАТКО МЛАДИЋ УМИРЕ, ХАГ СЕ СПРДА!

Поделите:

Портпарол Хашког трибунала Ненад Голчевски поручио да је Ратку Младићу много боље у затвору него на слободи!?! Дарко Младић: Оцу притисак скаче преко 200, може да умре сваки час. Играју се његовим животом!

Званичници Хашког трибунала месецима не пуштају генерала Ратка Младића на болничко лечење и тако му свесно угрожавају живот, а сад још и тврде да му је у затворској ћелији много боље него на слободи!

Београд или Москва – свеједно
Младић мора бити подвргнут адекватном лечењу и више није битно да ли ће то бити у Москви или у Београду
Бранислав Тапушковић, адвокат
Хашки портпарол Ненад Голчевски изјавио је да се Младићево здравствено стање није погоршало, већ напротив, да се поправило откад је у притвору!?!

Скретање пажње
Голчевски је устврдио и да генералу у Хагу редовно достављају медицинску документацију, да добија адекватну негу и да лекари нису приметили никакве промене које би угрозиле његов живот?!? Према његовим речима, Хаг ће размотрити захтев Србије да се Младићу омогући привремена слобода ради лечења, иако за тим нема потребе.
– Медицинско особље притворске јединице, кад год сматра да је неопходно, омогућава Младићу приступ лекарима специјалистима. Они непрестано прате његово здравствено стање. Надлежни лекар доставља редовне извештаје, а независни лекари вештаци обављају периодично прегледе. Нико од њих није препоручио никакве дијагностичке прегледе који већ нису обухваћени текућим планом Младићевог лечења – изјавио је Голчевски за “Данас”.

Он није проговорио ни реч о упозорењима српских и руских доктора да Младић неће доживету пресуду у новембру уколико не буде хитно пребачен на лечење у болницу.
Коментаришући тврдње из Хага, генералов син Дарко Младић каже да је изјава Голчевског више него цинична.
– Они сада само покушавају да скрену пажњу са лошег здравственог стања мог оца! Он јесте полумртав пребачен у Хаг, не спорим да му је 2011. спасен живот, али медицински подаци говоре да није правилно лечен. Постоји велика, огромна шанса да он доживи нови мождани удар! Њему притисак редовно скаче преко 200 и може да умре сваки час! Отац треба да има иста права као и сви притвореници, али за њега последњих шест година изгледа важе неки други прописи – истиче Дарко Младић. Наш саговорник додаје да је прошле недеље посетио оца у Хагу.

ТОМА ФИЛА
АДВОКАТ
Ово је иронична изјава службеника који прича оно што сви они мисле: баш ме брига, један Србин мање! Ако умре, рећи ће да свуда људи умиру у затворима и да се сам погрешно лечио као и Милошевић.

Отац треба да има иста права као и сви притвореници, али за њега последњих шест година изгледа важе неки други прописи
Дарко Младић

– Био је срећан што сам дошао с децом. Ипак, морао је да скрати посету јер није могао да издржи да седи. Видно је ослабио. Тај дан је спавао од четири сата послеподне до шест ујутро! Треба му болничко лечење под хитно! Послаћемо опет тим лекара да утврде тачно здравствено стање. Надам се да ћемо се са Владом Србије изборити да мој отац буде пуштен на лечење, или у Србију или у Русију – прича Дарко Младић.

Празне манипулације
На другој страни, адвокат Бранислав Тапушковић каже да су недопустиве хашке манипулације и калкулације.
– Младића у Хагу третирају као и Милошевића. Генерал никако не може да се опорави у амбулантним условима. Треба га послати у болницу на детаљна испитивања, а питање је зашто то још нису урадили ако имају добре намере према њему – каже Тапушковић.

Поделите:

1 коментар

  1. Imao dva mozdana i jedan Srcani udar ????? I jos je ziv i sad ce boravak u Moskovskoj bolnici coveka posle 3 udara da vrati u super stanje. A ko je to usao u Haski zatvor i dobio medicinske onformacije o zqtvoreniku koje su bar na zapadu veoma veoma poverljive. Evo da pogadjam, Lune se prerusio u citaca strujomera a glupi Holandjani ga pustili da vrslja po zatvorakoj ambulanti i nisu ukapirali da on u stvari uzima informacije o Mladicevoj dijagnozi

    lune malo vise gledao Povratak Otpisanih pa se napalio

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here