Наташа Кандић упутила отворено писмо Тачију, пише како је гледала како српска полиција плаши Албанце

Поделите:

Оснивачица Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић позвала је председника Косова Хашима Тачија да омогући Србима из Ђаковице да ове године посете цркву.

“Овом приликом молим Вас да се лично ангажујете како би Срби из Ђаковице 28. августа 2018. године, могли да посете цркву и своје куће и да не буду изложени понижењу као претходне године”, навела је Кандић у отвореном писму у дневном листу “Данас” од понедељка.

Она је у писму навела да Тачијево залагање за помирење Срба и Албанаца и за “мултиетничку државу Косово” има подршку међународне заједнице и цивилног друштва, али да наилази на неверицу код косовских Срба који живе у Србији.

Кандић је у кратком тексту поменула и како је 13. јуна 1999. била у Ђаковици, како је гледала уплашене Албанце од српске полиције и лекаре који су прикупљали новац да полицији и парамилитарцима плате за живот, да је она помогла колико је могла и да никада није добила “веће хвала”.

 

beta

Поделите:

1 коментар

  1. Је ли то Наташа Кандић, после шамарања у Београду протераних стараца са КиМ-а сада покушава да се мало “искупи”. Касно је, Наташа, давно је прочитана Ваша “борба за људска права свих осим Срба”. Ништа Вас не може опрати. Молите се једино Богу за опроштај. Срби су Вам доста опраштали већ деценијама.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here