НАТО дигао погрешну црногорску заставу

Поделите:

НАТО је најавио да ће заменити погрешну заставу Црне Горе, подигнуту испред седишта Алијансе у Бриселу поводом учлањења ове земље у тај војно-политички савез.
„Ове недеље је цела Алијанса славила улазак Црне Горе у НАТО. Била је та несретна грешка са заставом, због чега жалимо. Исправљамо грешку тако што мењамо заставу, која није била у потпуности по спецификацијама“, казао је заменик портпарола НАТО Пјер Казалет, преносе Вјести онлине.

Осим испред седишта НАТО у Бриселу, застава Црне Горе подигнута је испред команди НАТО у белгијском граду Монсу и Врховног штаба команде за трансформацију у Норфолку у Сједињеним Америчким Државама.

Како преноси „Дан“, на ва­ри­ја­ци­ји црногорског гр­ба (ор­ло­во кри­ло) ко­ји се на­ла­зи на за­ста­ви по­диг­ну­тој на це­ре­мо­ни­ји у НА­ТО-у се на­ла­зи 14 пе­ра, док се на званичном гр­бу на­ла­зи 13 пе­ра.

Такође, сам грб има више не­ку за­га­сну­ту жу­ту бо­ју по­јац­ца­ну цр­ном тек­сту­ром, та­ко да је тешко говори­ти о злат­ном ор­лу, како је де­фи­ни­са­н Уста­вом Цр­не Го­ре.

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

  1. алал ти наслов, а ја мислио нато залепио Србску заставу у место ове црвене милове, а оно разлика у три пера . . . изем ти виц дуле !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here