Нато генерал Бјађо Ди Гарција: Маркале и Рачак су намештени злочини, Србија је жртва новог светског поретка!

Поделите:

НАТО бомбардовање Србије 1999. године било је незаконити међународни чин, и само се теоријски могао оправдати насиљем које је једна суверена држава вршила против етничке мањине у своме саставу. Ово је главни закључак који у својој књизи “Зашто је НАТО бомбардовао Србију 1999?” износи НАТО генерал Бјађо ди Грација на основу свог огромног знања и искуства, као и докумената и података који су му били на располагању.
Бомбардовање Србије, додаје ди Грација, није било легитимно ни према одредбама члана 5 оснивачког акта Атлантског савеза, а игнорисано је и међународно право. Књига “Зашто је НАТО бомбардовао Србију 1999?”, написана је поштено и аргументовано, јер је Ди Грација годинама службовао на Балкану у бројним дипломатским и војним мисијама и добро је упознат са овдашњим догађањима у блиској прошлости.


У књизи, Ди Грација тврди да је Југославија била жртва Новог светског поретка који се учинио неопходним после Хладног рата. Он је у разговору за Данас, показао мапе и почиње причу о распаду блоковског система, о победи Запада, о потрази за непријатељем како би се испробала моћ. Од дефанзивне алијансе, преко активне алијансе која је подразумевала мировне снаге тамо где је потребно, НАТО се трансформисао у вођење ‘праведног’ рата, а иза рата на Балкану стајале су, између осталог, контрола нових путева за гас и нафту, и тестирање војних стратегија, логистика, комуникације и контролних система – истиче Ди Грација.
Генерал Бјађо ди Грација, који је ових дана и гост Београда поводом промоције своје књиге, био је у Загребу шеф операција у Посматрачкој мисији Европске заједнице, у Сарајеву вице командант италијанског војног контингента у оквиру мисије НАТО-а ИФОР. У Београду је потом био војни аташе у Амбасади Италије, а као вицекомандант француске дивизије у оквиру мисије НАТО-а СФОР био је и у Мостару.
Југославија је, сматра, била прва и једина жртва успостављања Новог светског поретка. Он наводи да је Нови светски поредак први пут споменуо Буш старији 1990, “имајући на уму нешто добро, прогресивно, што се руководи миром и успостављањем добрих односа између Истока и Запада”.

Осим тога, он тврди и да Срби нису “немилосрдне убице каквим их је приказивала западна штампа, већ су као Хрвати, босански Муслимани и косовски Албанци били и жртве и злочинци”.
– Тврдим јер је то моје искуство. Познавао сам Србе у Хрватској, у Босни и познајем Србе овде. За то нам је, можда, потребна још једна књига. Овде ја то узгред спомињем, и сигурно је да знам за постојање криминалаца на све три стране. Али то је друга прича.
Он сматра да су случајеви Маркале и Рачак примери намештених злочина којима свака страна привлачи пажњу на себе.
– Маркале су моје лично тумачење те ситуације. Тамо сам отишао јер ми је то била дужност и открио нешто што други нису. Постојала је могућност да то нису урадили Срби. То је моја лична сумња. А што се тиче Рачка, он је био грешка. Да се Рачак није десио, био би измишљен јер Косовски Албанци су у то време чекали Рачак, чекали нешто као Рачак – каже Ди Грација.
Према његовим речима, стиче се утисак да је Америка у Босни хтела да створи исламску државу.
У књизи он пише да је Милошевић поверовао да има легитимитет да крене са репресијом над косовским Албанцима. На основу чега је то мислио?
– Искрено верујем да је Милошевић имао договор да се одрекне Крајине. Верујем да је имао договор да остави Горажде. Милошевић се сложио да препусти најважније делове Сарајева. Тако се одрекао толико много српских делова да сам чврсто убеђен да на крају више није хтео да се одрекне и Косова. А знао је да су Срби врло поносни на Косово. И у Европи имате случајева у којима мањине желе независност, али Милошевић није схватио да тада није било време за такав снажан став према Косову. Веровао је да Срби имају договор, да су се одрекли толико много ствари у Босни и у Хрватској, па је поверовао да може да каже ‘Доста више’ – каже Ди Грација.
На питање да ли је Нови светски поредак коначно успостављен он одговара да “то више нико не за”

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here