НАТО генерал НАТО ЈЕ ГРЕШKОМ БОМБАРДОВАО СРБЕ, СРЕБРЕНИЦА НИЈЕ ГЕНОЦИД!

Поделите:

Некадашњи командант Унпрофора у БиХ Луис Мекензи каже да је агресија НАТО на Србију 1999. године била огромна грешка Алијансе.

„То што се догађало на Kосову 1998. и 1999. године био је интерни обрачун ваших легитмних снага безбедности са терористима које је америчка пи-ар компанија из терористичких униформи преоденула у борце за слободу. Иста та агенција претходно се увежбала ратујући за потребе босанске владе против Срба“, рекао је Мекензи за „Новости“
„Та 1999. била је година када је НАТО славио 50 година постојања, а није имао непријатеља ни на видику. Ваша земља је зато бомбардована“, додао је он.

Упитан да ли је Хашки трибунал оправдао своје постојање, он каже да је ослобађање Насера Орића било срамотно. „Тај чин је потврдио пристрасност суда и то заувек“, каже канадски генерал. Упитан како коментарише одустајање Хашког трибунала од неких тачака оптужнице у случају „Маркале“ или „Васо Мискин“, Мекензи наводи да је гледао како се са српских положаја гранатира Сарајево.

„То су била гранатирања, а не бомбардовања. Сматрам то за ратни злочин за који Младић сноси одговорност. С друге стране неке снајперске и пешадијске заседе и бомбашки напади у Сарајеву су крајње сумњиви и непотврђени“, каже Мекензи. Говорећи о Сребреници, каже да се 1995. године догодио ратни злочин, али не и геноцид.

„Претохдно ратни злоцицн у селима око Сребренице починиле су трупе које је водио Насер Орић. Његове јединице су излазиле из енклава које су штитиле снаге УН и чиниле зверства над Србима. То је такође ратни злочин. О геноциду над Бошњацима не може да се говори, јер су снаге босанских Срба уредно евакуисале све цивиле, жене, децу и старце из рејона борбених дејстава“, истиче Мекензи.

Kаже да је још раније рекао да је агресија НАТО била илегална и неоправдана и да је видевши стање на терену предложио раграничење Срба и Албанаца на Kосову и да нова граница између два народа иде од истока до запада на општој линији кроз Приштину.

Мекензи сматра да је место Србије на запду, као и да, упркос грешкама које су учињене, Србија треба да уђе у НАТО. „Допринос Србије савезничким победама у прошлости је историјски немерљив“, закључио је Мекензи.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here