НАТО остаје на Западном Балкану

85840575
Поделите:

ПРИШТИНА – Заменик помоћника генералног секретара НАТО-а за операције Џон Манза саопштио је да ће НАТО задржати своје присуство у региону Западног Балкана, који има стратешки значај за Алијансу.

Како је објављено на сајту Кфора, безбедност у овом региону доприноси стабилности и сигурности у читавој Европи, навео је Манза и додао да ће због тога НАТО остати присутан и фокусиран на Западном Балкану.

Говорећи о нормализацији односа Београда и Приштине он је казао да се тај процес наставља, као и да НАТО пружа потпуну подршку том дијалогу уз покровитељство ЕУ.

Манза је додао да савезници виде КФОР са 4.200 припадника као фактор који је кључан у гарантовању стабилности не само на Косову већ и целом региону.

Манза је јуче разговарао са замеником косовског премијера Бранимиром Стојановићем са којим се сложио да је КФОР кључни фактор у одржавању мира и заштити верских објеката.

Они су током сусрета разменили мишљења у вези са ситуацијом на Косову, и разговарали о безбедности, заштити верских објеката, као и о тренутној политичкој ситуацији која је настала након парламентарних избора. (Танјуг)

Политика

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here