NATO ostaje na Zapadnom Balkanu

85840575
Podelite:

PRIŠTINA – Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za operacije Džon Manza saopštio je da će NATO zadržati svoje prisustvo u regionu Zapadnog Balkana, koji ima strateški značaj za Alijansu.

Kako je objavljeno na sajtu Kfora, bezbednost u ovom regionu doprinosi stabilnosti i sigurnosti u čitavoj Evropi, naveo je Manza i dodao da će zbog toga NATO ostati prisutan i fokusiran na Zapadnom Balkanu.

Govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine on je kazao da se taj proces nastavlja, kao i da NATO pruža potpunu podršku tom dijalogu uz pokroviteljstvo EU.

Manza je dodao da saveznici vide KFOR sa 4.200 pripadnika kao faktor koji je ključan u garantovanju stabilnosti ne samo na Kosovu već i celom regionu.

Manza je juče razgovarao sa zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem sa kojim se složio da je KFOR ključni faktor u održavanju mira i zaštiti verskih objekata.

Oni su tokom susreta razmenili mišljenja u vezi sa situacijom na Kosovu, i razgovarali o bezbednosti, zaštiti verskih objekata, kao i o trenutnoj političkoj situaciji koja je nastala nakon parlamentarnih izbora. (Tanjug)

Politika

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here